Élet-Stílus

Vinokurovot kirúgták, Klöden folytatja

Alekszandr Vinokurovval szakított csapata, az Astana, miután bebizonyosodott, hogy a kerékpáros doppingolt a Tour de France körversenyen. A kazah egykori csapattársa, a német Andreas Klöden rövid gondolkodás után úgy döntött, folytatja pályafutását.

Kapcsolódó linkek

tourdefrance.lap.hu
sport.lap.hu

Az Astana csapat elsőszámú versenyzője, a kazah Alekszandr Vinokurov múlt kedden bukott le, amikor nyilvánosságra hozták, hogy az azt megelőző szombaton, az egyéni időfutam után levett vérmintájának elemzése során tiltott homológ transzfúziós eljárást állapítottak meg a szakemberek. A B próba eredménye szombatra született meg, s az megerősítette az első vizsgálat megállapítását.

Vinokurov megnyerte a július 21-i szakaszt – az után vettek tőle mintát -, majd egy nappal később visszafogott teljesítményt nyújtott, 23-án, múlt hétfőn pedig ismét győzött. A doppingügy kirobbanása után az Astana valamennyi versenyzőjével, köztük az összetettben ötödik helyen álló Klödennek visszalépett a viadaltól.

A 32 éves német klasszis, aki 2004-ben második, míg tavaly a harmadik helyen végzett a világ legjelentősebb körversenyén, néhány napja a Bild című német lapnak még arról beszélt, hogy valószínűleg befejezi pályafutását, mert a sportág jelenlegi feszült helyzetében attól kell tartania, börtönbe kerül.

“Az első csalódottságon már túltettem magam. A családommal, illetve a barátaimmal is sokat beszélgettem azóta és úgy döntöttem, nem hagyom abba. Szeretnék felkészülni a szeptemberi világbajnokságra” – mondta Klöden, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudja, mi lesz jelenlegi csapatának a sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik