Élet-Stílus

Besenyei dobogós volt Londonban

Besenyei Péter a harmadik helyen végzett vasárnap Londonban, a Red Bull Air Race elnevezésű sportrepülő-sorozat idei hatodik viadalán. A magyar pilóta összetettben továbbra is a harmadik helyen áll.

Kapcsolódó linkek


repules.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar klasszis – aki az eddigi öt futamból kettőt megnyert – a negyeddöntőben jelentős előnnyel győzött a holland Frank Versteegh ellen, a fináléba kerülésért azonban 68 századdal kikapott a remekül teljesítő Mike Mangoldtól. A magyar pilóta pechje, hogy az amerikai éppen ellene futotta a nap legkiválóbb idejét (1:24.79) a Temze fölött.

Besenyei a második legjobb időeredménnyel büszkélkedhet Londonban, ám a lebonyolítási rend sajátosságai miatt „csak” a harmadik helyen zárt. A bronzéremért a spanyol Alejandro Macleant iskolázta le, míg a fináléban Mangold remekelt, majdnem két másodperccel verte az összetettben vezető holland Paul Bonhomme-ot, és ezzel idei második győzelmét aratta, korábban Isztambulban ünnepelhetett.

A sorozat egyetlen magyarja továbbra is harmadik az összetett versenyben 24 ponttal, az első helyen álló Bonhomme-nak 31, Mangoldnak 30 pontja van.

„Az már most nyilvánvaló, hogy mi hárman, azaz Paul, Mike és én vívunk majd nagy csatát a végső győzelemért, hiszen a többiek nagyon leszakadtak” – nyilatkozta Besenyei Péter a sportnapilapnak.

A sorozat következő versenyét Budapesten rendezik, augusztus 20-án.

Red Bull Air Race, London
Döntő:

Mike Mangold (amerikai) 1:25.82
Paul Bonhomme (brit) 1:27.25

Harmadik helyért:
Alejandro Maclean (spanyol) 1:29.85
Besenyei Péter (magyar) 1:26.14

Az állás:
1. Paul Bonhomme (brit) 31 pont
2. Mike Mangold (amerikai) 30
3. Besenyei Péter (magyar) 24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik