Élet-Stílus

Forrest a WBC világbajnoka

Az elmúlt esztendőkben több súlyos sérülésen átment amerikai Vernon Forrest egyhangú pontozással legyőzte az argentin Carlos Baldomirt, így megszerezte a WBC nagyváltósúlyú bajnoki övét.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu


A párharc jelentős Forrest fölényt hozott, az amerikai bokszoló régen látott kiváló formában bokszolt, remekül tartotta kontroll alatt a folyamatosan támadó, de rendkívül pontatlan Baldomirt.

A 36 éves argentin bokszoló szerencséje, hogy az álla nem üvegből van, így kibírta a 12 menetet. Forrest vitathatatlan győzelmet aratott, minden menetet kellő fölénnyel megnyert, bár a 9. menet közepén egy kétségtelenül mélyre sikerült ütés miatt pontot vontak tőle, így az a felvonás a pontozólapokon elment.

A végeredmény így 118-109, 118-109 és 116-111 arányú egyhangú pontozásos Forrest siker, aki így váltósúly után nagyváltósúlyban is csúcsra került.

A csata eredtileg eliminátor mérkőzés lett volna a világbajnok kihívásáért, de időközben Floyd Mayweather lemondott a trónról, így a WBC kormányzó tanácsa úgy döntött, hogy a két veteránkorú egykori váltósúlyú világelső meccse megfelelően rangos párosítás ahhoz, hogy a betöltetlen világbajnoki cím legyen a tétje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik