Élet-Stílus

A lehüléstől eltört a vasúti sín

A Budapest–Pécs vasútvonalon 11 órára helyreállították a síntörést, a vonatok ismét zavartalanul közlekedhetnek. A pályahiba az utóbbi napok rendkívüli időjárására vezethető vissza.

Bicsérd térségében szerda reggel észlelték a síntörést, ezért fél kilenctől 11 óráig az IC-vonatok helyett Szentlőrinc és Pécs, a személyvonatok helyett Bicsérd és Pécs között szállították az utasokat vonatpótló autóbuszok. 11 órától valamennyi vonat közlekedik a Budapest–Pécs vasútvonalon, ugyanakkor Bicsérdnél 40 km/órás sebességkorlátozás érvényes, mely 5-10 perces késést okoz. A végleges helyreállítás a késő délutáni órákra várható.

A pályahiba feltehetően azért keletkezett, mert az elmúlt napokban a rendkívüli hőség igénybe vette a sínszálakat is. A kedd esti hirtelen lehűlés következményeként repedt el a sín. Az enyhülés egyébként kedvezett a vasúti pályáknak is – tájékoztatta lapunkat Kavalecz Imre, a vasúttársaság szóvivője. Míg kedden mintegy 500 kilométernyi szakaszon volt sebességkorlátozás, szerdán már csak 250 kilométeres szakaszon vannak korlátozások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik