Élet-Stílus

Mostantól a Bécsi útnál lesz káosz

Július 23-án, hétfőn kezdődik a Bécsi út felújítása a Vörösvári út és a Nagyszombat utca között, a városközpontból kivezető oldalon.

A III. kerület egyik legnagyobb – főleg agglomerációs – forgalmát bonyolító útja a Vörösvári úttól egészen Budapest határáig, összesen öt kilométer hosszúságban újult meg 2006-ban.

Idén ott kezdődik a felújítás, ahol tavaly abbamaradt, és egészen a Nagyszombat utcáig tart. A befelé vezető oldalon még július 30-ig tart a vízvezeték, valamint a gázvezeték felújítása. A három kivitelező a munkát egymással összehangoltan végzi.

Az építési munkák ideje alatt a forgalom számára 2×1 forgalmi sáv folyamatosan biztosított, mindkét irányban. A munkaterületen 30 km/órás sebességkorlátozás lép életbe, és tilos a szakaszon parkolni.



Mostantól a Bécsi útnál lesz káosz 1

A Nagyszombat utcáig megújul (google.maps)



A Bécsi út, a Nagyszombat utca és a Vörösvári út között 1911 méter hosszú és 26 754 négyzetméter. A felújítás 226 millió forintba kerül.

Nincs vége

Ugyancsak hétfőn kezdődik a XIII. kerületi Hollán Ernő utca felújítása, a Budai Nagy Antal utca és a Victor Hugo utca között.

Hétfőtől a burkolat marási munkálatait végzik, ezzel párhuzamosan megkezdik a szegélyek átépítését. Ezt követően a szerelvényeket szintbe emelik, a buszmegállókat erősített szerkezettel újjáépítik, végül aszfaltoznak és felfestik a burkolati jeleket. A munkálatok során fenntartják a forgalmat, sávszűkületre, illetve szakaszos sávlezárásra kell számítani, valamint 30 km/órás sebességkorlátozásra és parkolási tilalomra. A szakasz összesen 634 méter hosszú és 5706 négyzetméter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik