Élet-Stílus

Könnyű csoportban a Világliga-döntőben

Elkészült a férfi vízilabda Világkupa berlini Szuperdöntőjének csoportbeosztása. A mieink könnyűnek nevezhető kvartett tagjai.

Kapcsolódó linkek


vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu


A Világliga-selejtezőcsoportját hibátlan mérleggel abszolváló magyar csapat könnyű csoportba került, a berlini Szuperdöntőben a házigazda német, az ausztrál és a kanadai együttessel játszik majd a reguláris szakaszban. A másik négyesben az Egyesült Államok, Kína, Szerbia és Románia szerepel.

„Meg kell nyernük a csoportot, ha sikerül, könnyebb lesz utána a ki-ki-meccseken” – reagált erre Keményi Dénes kapitány a válogatott hivatalos oldalán. A lebonyolítás sajátosságát az adja, hogy a csoport mind a négy tagja bejut a negyeddöntőbe, ahol a helyezések alapján keresztbe játszanak majd a csapatok: az elsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a harmadik helyezettekkel találkoznak.

A Világliga Szuperdöntőjében, amely augusztus 7. és 12. között esedékes, egy olimpiai kvóta is szerezhető. A mezőnyből Magyarország és Kína rendelkezik pekingi indulási joggal – és a sorozat győztese, illetve, ha mi leszünk azok, akkor a második helyezettje szintén ott lesz az ötkarikás játékokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik