Élet-Stílus

F1: balhé a Toro Rossónál

Könnyen lehet, hogy az amerikai Scott Speednek a vasárnapi volt az utolsó futama a faenzai gárdánál: a versenyen elfajult a helyzet a csapaton belül. A vasárnapi díjkiosztó előtt a címvédő Alonso és Massa is összeveszett.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A Speed TV – nincs köze a versenyzőhöz – értesülései szerint a Toro Rosso amerikai pilótáját lecserélhetik a Magyar Nagydíjra. A sportcsatorna úgy tudja, hogy a csapat számára teljes kudarcot jelentő versenyen – mindkét autójuk a célegyenes végi bukótérben végezte rögtön az elején – Scott Speed és a csapatigazgató Franz Tost majdnem ölre mentek.

Szemtanúk szerint Tost „megtámadta” Speedet, amikor az a kicsúszás után visszatért a csapat garázsába. Az már eddig is világos volt, hogy a Toro Rosso vezetősége nem valami elégedett a versenyzőpárossal, és a cserét tervezi, de mostanra végképp elfajultak a dolgok.


F1: balhé a Toro Rossónál 1

Mehetnek amerre látnak (vezess.hu)


„Világos, hogy sem én, sem Tonio (Liuzzi) nem élvezzük a vezetők támogatását. Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy a sajtóból kiolvassuk, hogy Franz (Tost) és Gerhard (Berger – csapatfőnök) mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak tőlem és Toniótól” – mondta a verseny után Speed.

A csapat szokásos verseny utáni sajtóközleménye elég szokatlan volt, csak ennyi állt benne: „Nincs mit mondanunk”.

Alonso és Massa is összeszólalkozott

Az Európa Nagydíjat végül megnyerő Fernando Alonso a futam utolsó köreiben gyilkos csatát vívott (videó) az addig vezető ferraris Felipe Massával. A díjkiosztó előtt a két versenyző egymásnak esett (videó): Alonso szerint Massa szándékosan akarta őt kilökni az előzés közben. Bár más sorozatokban – például a túraautó-bajnokságokban – megszokott a lökdösődés, a Forma-1-ben eléggé érzékenyen reagálnak az ilyesmire.


F1: balhé a Toro Rossónál 2

Nem lesznek nagy barátok (vezess.hu)


A veszekedés után aztán a két pilóta bocsánatot kért egymástól, Alonso a vádaskodásért, elismerve, hogy ilyen az autóversenyzés, Massa pedig azért, mert kijött a sodrából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik