Élet-Stílus

Stoner indulhat az élről Laguna Secában

Az ausztrál Casey Stoner indulhat az élről a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájának amerikai versenyén, Laguna Secában.

Kapcsolódó linkek


motogp.lap.hu
sport.lap.hu

A magyar idő szerint szombat éjszaka rendezett időmérő edzésen az összetettben 32 ponttal vezető, idei harmadik pole pozícióját szerző ausztrál Casey Stoner 0.209 másodperccel verte a második Dani Pedrosát, a harmadik pedig Chris Vermeulen lett.

A negyedik helyről a világbajnoki címvédő, Laguna Secában már kétszer diadalmaskodó (2005, 2006) Nicky Hayden vághat neki a vasárnapi futamnak, míg egy korábbi balesetének következtében váll- és ujjsérüléssel versenyző Valentino Rossi az ötödik helyen zárta a kvalifikációs tréninget, melyet tíz percre félbe kellett szakítani Marco Melandri bukása miatt. Az olasz versenyzőt az eset után kivizsgálták, majd visszaszállt gépére és a tizedik időt motorozta.

A kaliforniai Laguna Secában szokás szerint csak a királykategóriában érdekelt motorosok küzdenek meg egymással, a negyed-, valamint a nyolcadliteres géposztályban nem rendeznek itt versenyt.

A futam magyar idő szerint vasárnap éjjel esedékes.

MotoGP, Laguna Seca, időmérő:
1. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 1:22.292
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 1:22.501
3. Chris Vermeulen (ausztrál, Suzuki) 1:22.590

Ajánlott videó

Olvasói sztorik