Élet-Stílus

Hopkins nyerte a csúcstalálkozót

Az amerikai Bernard Hopkins újabb legendával bővítette legyőzötteinek névsorát, miután vasárnap hajnalban, Las Vegasban pontozásos győzelmet aratott honfitársa, Winky Wright fölött.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu


A Las Vegasban rendezett álomcsata kiegyenlített küzdelmet hozott. Az első hat menetben talán Wright vitt el több felvonást, ám a harmadikban egy vétlen fejelés következtében felszakadt a bal szemöldöke, ami igencsak zavarta a későbbiekben. A rengeteg fogásból és dulakodásból álló találkozó második felében inkább Hopkins jött ki jobban, méghozzá azzal, hogy látványosabb találatokat vitt be, mint ellenfele, és ezek a végeredmény szerint meggyőzték a pontozókat – írta a profibox.hu internetes szaklap.

A tizenkét menetes, „döntetlenszagú” mérkőzés végén a három ítész egyhangúan a „Hóhért” látta jobbnak, ráadásul meglepően nagy pontkülönbséggel (116-112, 117-111, 117-111). Hopkins 54. profi meccsén a 48. győzelmét aratta, és ezzel megtartotta az IBO félnehézsúlyú bajnoki övét, egyúttal véget vetett Wright 1999 decembere óta tartó veretlenségi sorozatának is. „Nagyon kemény, szoros csata volt. Winky remek bokszoló, és szívósan jött előre. Ebből a küzdelemből mind a ketten profitálhatunk, és a klasszikus ökölvívás is visszatért” – így Hopkins.

Ellenfele, Wright így értékelt: „Ez egy meglehetősen csúnya összecsapás volt. Azt nem állítom, hogy szándékosan, de Hopkins egész végig fejelt. Szoros mérkőzésen vagyunk túl, de szerintem én nyertem. A pontozók sajnos másképp látták, de ez nem szegi a kedvem, a legjobbakkal akarok megküzdeni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik