Élet-Stílus

Alonso szerint Hamilton a favorit

Fernando Alonso csapattársát tekinti a világbajnokság esélyesének, de nem adja fel. A spanyol szerint úgyis a legjobb győz végül.

Kapcsolódó linkek

fernandoalonso.lap.hu
sport.lap.hu

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso jelenleg 12 pont hátránnyal áll a második helyen csapattársa, Lewis Hamilton mögött. A spanyol úgy gondolja, hogy a pillanatnyi állás szerint Hamilton az esélyes a címre, de a további versenyeken is kemény küzdelem lesz a két McLaren és a két Ferrari-pilóta között. Alonso három ellenféllel számol.

“Nem hiszem, hogy valakinek is ártana a nyomás. Mindhárman elég jók ahhoz, hogy koncentráljanak, és jó versenyeket fussanak. De az utóbbi két-három évben megtanultam, hogy a szezon nagyon hosszú, és nehéz minden versenyen célba érni.”

Alonso ezzel arra utalt, hogy csak ő és csapattársa voltak képesek minden eddigi versenyen pontokat szerezni – sőt Hamilton mindig a dobogón végzett -, míg a ferrarisok már vesztettek egy-egy versenyt. A világbajnok így értékelte az esélyeket:

“Még mindig négy versenyző küzd a világbajnoki címért. Mindnek megvan az esélye a címre, de a legjobb kilátásai pillanatnyilag Hamiltonnak vannak, ő az első és 12 ponttal vezet. A második én vagyok, aztán következik Räikkönen és Massa.”

“Lehet szerencsénk vagy épp balszerencsénk két-három versenyen, de végül nem a szerencse dönt, a legjobb fog győzni. Nem aggódok emiatt, mindent megteszek, hogy minél több versenyt megnyerjek, az utolsó pillanatig nem fogom feladni” – nyilatkozta magabiztosan Alonso.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik