Élet-Stílus

Hőségben láthatatlanok a parkolójegyek

Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. tájékoztatása szerint törlik a hőség miatt olvashatatlanná vált parkolójegyek miatt kiszabott büntetéseket.

Ha a nagy hőség miatt olvashatatlanná válnak az autók szélvédői mögé tett parkolási jegyek és ezért a társaságok ellenőrei pótdíjat szabnak ki, az autósok a parkolási cégek ügyfélszolgálatain tisztázhatják jegyük érvényességét és mentesülhetnek a pótdíj fizetése alól – közölte a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ügyfélszolgálata.

Az utóbbi napok kánikulai időjárásában nem ritka, hogy a megvásárolt parkolójegyek a tűző napon álló járművek szélvédője mögött a hő hatására megfeketednek, ugyanis a jegyeket hőérzékeny papírra nyomtatják a parkolójegy-automaták. A parkolási társaságok ellenőrei pótdíjfizetési felszólítást hagynak az autósnak, ha a hőség miatt olvashatatlanná váltak a jegyek.



Hőségben láthatatlanok a parkolójegyek 1

A nagy melegben eltûnnek a betûk a fõvárosi parkolótársaságok parkolójegyeirõl. (mti)


A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. ügyfélszolgálatán a távirati iroda érdeklődésére azt közölték: ha az ellenőr nem tudja elolvasni a parkolójegyen szereplő adatokat – például, mert az a hőségtől megfeketedett -, akkor pótdíjfizetési felszólítást hagynak az autósnak. A parkolási társaság ügyfélszolgálatán – ha az autós beviszi a jegyét – azonban a jegy azonosítószáma alapján be tudják azonosítani a jegy kiadásának helyét és idejét. Ha kiderül, hogy érvényes volt a jegy, a parkolási társaság törli a büntetést.

A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás ügyfélszolgálatán azt a tájékoztatást adták: amennyiben a hőség miatt olvashatatlanná vált parkolási jegy miatt pótdíjfizetési felszólítást kap az autós, akkor a cég ügyfélszolgálatán bemutathatja a jegyét. A közlés szerint az ügyfélszolgálaton UV-lámpa alatt le tudják olvasni a jegyen szereplő információkat, s ha érvényes volt a jegy, törlik a fizetési felszólítást.


A Centrum Parkoló Kft. ügyfélszolgálatán is azt közölték: a meleg miatt olvashatatlanná vált jegyeket el kell juttatni a társasághoz a fizetési felszólítással együtt, ahol ellenőrzik a jegy adatait, s indokolt esetben törlik a büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik