Élet-Stílus

Hamilton nem aggódik a meghallgatás miatt

Jövő csütörtökön hallgatja meg a McLaren csapat vezetőit a kémügy kapcsán a Motorsport Világtanács (WMSC). Az összetett pontversenyben vezető brit újonc, meg van győződve arról, hogy július 26-án minden vád alól felmentik az istállót.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A csapatnak azért kell a Világtanács elé járulnia, mert felmerült, hogy az egyik főmérnök, Mike Coughlan a Ferrari titkos fejlesztési terveit tartalmazó anyagot szerzett Nigel Stepney-től. A Ferrari munkatársa 780 oldalas dokumentumot adott át az azóta már menesztett Coughlannek. A botrány akkor robbant ki, amikor Coughlan felesége egy másolószalonba vitte az iratokat. Az üzlet egyik munkatársa később értesítette a Ferrarit arról, mit is sokszorosítottak.

Benne van a nagyfőnök?

„Biztos vagyok abban, hogy számunkra kedvező döntés fog születni, és ezért nem is igazán foglalkozom a témával.” – nyilatkozta a vasárnapi Európa Nagydíj előtt a brit újonc. Amennyiben mégis ellenük döntene a WMSC, pontlevonással is sújthatják az összetettben élén álló két mclarenest, de akár ki is zárhatják őket az idei futamokról.

A McLaren első embere, Ron Dennis sem aggódik látványosan, állandóan az istálló ártatlanságát, illetve azt hangsúlyozza, hogy csak a már menesztett munkatárs (Coughlan) látta a dokumentumokat. Egyes sajtójelentések szerint azonban maga a csapat vezérigazgatója, Martin Whitmarsh is érintett.

Hamilton nem egészséges

Lewis Hamilton betegen érkezett meg az Európa Nagydíj németországi helyszínére. A világbajnokságban 12 ponttal vezető mclarenes már sokkal jobban van, mint korábban. „Csak egy kis influenza, de rendben vagyok. Nem hiszem, hogy gondot jelent majd. Higgyék el, sokkal jobban vagyok, mint hétfőn” – mondta Hamilton.

Ha a brit pilóta mégsem javul, és ezért nem szerepel jól a hétvégi futamon, az nagyot fordíthat a bajnokság állásán: a csapattárs, Fernando Alonso, és a két Ferrari-pilóta is csak arra vár, hogy az újonc hibázzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik