Élet-Stílus

Kisbuszokat kapott az autópálya-rendőrség

Tizenhat úgynevezett forgalomtechnikai kisbuszt kapott az autópálya-rendőrség, a gépkocsikat Bencze József országos rendőrfőkapitány adta át szerdán Budapesten.

A Schengeni Alap terhére, közbeszerzési eljárás keretében szerezték be a 16 Volkswagen típusú, 130 lóerős, összkerék-meghajtású, egyenként 32 millió forintba kerülő kisbuszt. Bencze József elmondta, hogy a járművek segíthetik mind a baleseti, mind a bűnügyi helyszínelési munkákat. Mind a 16 területi autópálya-alosztály kap egy-egy járművet – fűzte hozzá.


A kisbuszokban van aggregátor, tachográfkorongok és elektronikus kártyák kiértékeléséhez szükség laptop, okmányvizsgáló berendezés és elektromos alkoholszonda is.


Bencze József az átadás után tájékoztatta a rendészeti attasékat az ország bűnügyi helyzetéről. Az országos rendőrfőkapitány közölte: ez év első öt hónapjában 175 106 bűncselekmény vált ismertté. Elmondta azt is, hogy szeptemberben kétnapos találkozóra hívja a szomszédos országok, valamint Lengyelország és Csehország rendőrfőnökeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik