Élet-Stílus

Tour de France: norvég győzelem

A norvég Thor Hushovd, a Crédit Agricole sprintere nyerte a Tour de France szerdai, 4. szakaszát, melyen mezőnybefutó döntött. Az összetettben továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A Tour 4. szakasza is a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott: többen próbálkoztak szökéssel, de végül mezőnybefutó döntött, és ezúttal is akadtak bukások. A Villers-Cotterets és Joigny közötti sík, mindössze négy kisebb emelkedőt tartalmazó 193 kilométeres etapon jelentős részében egy ötfős szökevénycsoport, Matthieu Sprick, Sylvain Chavanel, Juan Antonio Flecha, Gorka Verdugo és Christian Knees játszotta a főszerepet, hol nőtt (négy percre is duzzadt), hol pedig csökkent az élen haladók előnye.

A sprinterek csapatai ezúttal sem hagyták, hogy a szökevények hazaérjenek, és a cél előtt hét kilométerrel már újra együtt tekert a karaván. A sprint során Hushovd többméteres előnyre tett szert, és ebből néhány centit meg is őrzött végére Robert Hunterrel szemben, a további sorrend: Oscar Freire, Erik Zabel és Danilo Napolitano. Az összetettben továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.

Szerdán Xavier Zandio a kulcscsontját törte egy bukás során – a spanyol versenyző a harmadik olyan bringás, aki sérülés miatt feladta az idei Tourt.

„A szakasz elején akadtak gondjaim, fájt a gyomrom,

Szabálytalan ellenőrzések

A ZDF szerdán mutatta be keddi felvételeit, melyeken jól látható, hogy a vizsgálatra kijelölt versenyzők egyedül érkeznek ahhoz a konténerhez, ahol mintát kell adniuk. „A Tour-on a vizsgálatra kötelezett versenyzők perceket töltöttek ellenőri felügyelet nélkül, ezalatt számtalan visszaélésre nyílt lehetőség” – mondta Ullrich Hass, a Sportdöntőbíróság (CAS) szakértője.

talán valami rosszat ettem, oda is mentem az orvosi autóhoz. A csapattársaim remekül dolgoztak, nagyon sokat segítettek. Nehéz verseny volt, de szerencsére sikerült nyernem” – értékelt a befutó után a norvég kerekes, aki idei első, pályafutása során az ötödik szakaszgyőzelmét aratta a világ legjelentősebb körversenyén. Csütörtökön a Chablis és Autun közötti 182,5 kilométeres szakasz vár a Tour mezőnyére.

Tour de France, 4. szakasz
Villers-Cotterets – Joigny, 193 km:

1. Thor Hushovd (norvég, Credit Agricole) 4:37:47
2. Robert Hunter (dél-afrikai, Barloworld) a.i.
3. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) a i.

Az összetettben:
1. Fabian Cancellara (svájci, CSC) 19:49:55 óra
2. Thor Hushovd (dél-afrikai, Barloworld) 29 mp h.
3. Andreas Klöden (német, Astana Würth) 33 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik