Élet-Stílus

Erdőtüzek pusztítanak az USA-ban

A nagy hőség és szárazság miatt erdőtüzek pusztítottak az Egyesült Államok nyugati részén vasárnap, Dél-Dakota szövetségi államban egy ember életét vesztette - közölték az amerikai hatóságok.

Kalifornia, Arizona, Nevada, Utah, Új-Mexikó, Oregon, Washington, Idaho és Montana szövetségi államokból egyaránt jelentettek erdőtüzeket. Utah államban 65 ezernyi hektáron pusztítottak a lángok, a szomszédos Nevadában Winnemucca várostól délnyugatra becslések szerint 62 ezer hektár lett a tűz martaléka. A tűz miatt autópályákat is le kellett zárni, a környékbeli lakosokat rövid időre kiköltöztették otthonukból.


Kaliforniában villámcsapás következtében keletkezett tűz miatt az Inyo-hegységben két táborhelyet ki kellett üríteni. A San Franciscótól 300 kilométerre északkeletre lévő, turisták által kedvelt Tahoe-tónál tűzoltók százai harcoltak a lángokkal. Az erdészeti szakemberek a szövetségi állam egész területén nehéz nyárra számítanak, miután a télen rekord alacsony volt a csapadékmennyiség.


A meteorológiai szolgálat kánikulariadót rendelt el vasárnapra és a következő napokra az ország keleti részében is, a hőmérséklet várhatóan meghaladja a 37 Celsius-fokot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik