Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Prodigy vagy Kontroll

admin
admin

2007. 07. 06. 06:00

Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

Beindult ezerrel a fesztiválszezon. Nem akármilyen rendezvények vannak most is, a Volt-tól a Szegedi Szabadtéri Játékokig. Lesz ingyenmozi a Kossuth-téren, minden politikai felhangtól mentesen, világsztárok kilincselnek a koncerthelyeken, csak győzzük követni.
Aki tévézni szeret, belefuthat egy Woody Allen-filmbe, de megnézheti a Kontrollt is.
Kérdés: menjek vagy maradjak?


menjek …


péntek, július 6.

… Balaton koncertre a Gödörbe

A Balaton egy nyolcvanas évekből itt maradt kultzenekar. Vig Mihály erős szövegű, szuggesztív dalai azóta borzolják a kedélyeket a füstös kis alternatív klubokban, és semmit nem változtak attól, hogy elmúlt közben lassan három évtized. Annyi csak, hogy egy (jó) ideje Víg Mihályék viszik tovább a Neurotic-dalokat is, mert Pajor Tamás most másban utazik. Szóval Levert vagy és Mozi, Tangó és Rock and roll. (Ami nem egy tánc.) Most éppen a Gödörben.
… Mozizni a Kossuth térre

Pénteken kezdődik a Tér-Film-Zene Fesztivál a Kossuth téren. Ilyenkor ingyenes szabadtéri filmvetítéseket tartanak fél öttől tizenegy óráig. Műsoron családi, zene/tánc-, játék- valamint némafilmek. Pénteken például az Egy magyar nábobot, az 56 csepp vért és a Budakeszi srácokat nézhetjük meg a Parlament árnyékában. Mostanában annyi mindenre használták a Kossuth teret, itt az ideje valamilyen értelmes programnak a környéken!

… Prodigy koncertre a Volt fesztiválra

Hát, igen, ha a Prodigyt meg akarjuk nézni, Sopronba kell utazni. Viszont, ha eljutunk a Lővér kempingig, ráadásként kapjuk többek között a Tankcsapdát, a Hyperkarmát, a Neót, a 30Y-t, valamint – az osztrák Frank Sinatrát – , Louie Austent. És eközben ráérezhetünk a VOLT-fílingre, ami egészen más, állítólag, mint a híres Sziget-érzés. A 15. Volt fesztivál nagyon belehúzott, az öt színpadon egymást váltják a világsztárok, no és mindenki ott van a hazai színtérről is, aki számít.
—-Szombat: Korn, Kispál, Twin Peaks-party, Doors—-szombat, július 7.

… Kispál és Korn koncertere a Voltra

Még a pénteki Prodigy-zúzás zúg majd a füleinkben, amikor újabb bevetésre hív a Volt. Hogy csak a nagyszínpadon fellépő sztártatárjárást említsük: Animal Cannibals, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Depresszió, Kispál és a borz, valamint az amerikai Korn zúzza szét szombaton a Lővéreket. Ez nem minden, a fesztivál zárónapján egy másik színpadon például a Coldcut nyomja a voltalávalót.
Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!

Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

… Twin Peaks partyra a Normafához

Szombat estétől vasárnap reggelig Twin Peaksszé alakul a Normafa és környéke. Az exit.hu szerint a Jánoshegyi Katlanban, illetve a Sport Hotel óriási, öthektáros erdei parkjában a goatrance és a drumandbass dübörög majd párhuzamosan. A Goa-katlanban a TrancePort gárda tagjai adják kézről kézre a dekkeket: Psyletzky, Green Cosmos (live act), Hruscsov, Lillith, Toge és ET, míg a Drumandbass tisztáson többnyire a Circus Maximus stábja pörgeti a lemezeket: Sp & Scinetyc, Jade (BSE Records, Moving Shadow), Acryl, Weide (Rootfiles), Elf és Ash. És mindez egész éjjel. Hogy Cooper ügynöknek mi köze az egészhez, egyelőre nem világos…

… Majdnem-Doors koncertre a Margitszigetre

Volt egyszer egy Doors nevű zenekar, amely a hatvanas évek végének egyik meghatározó formációja volt. A zenekar legendás költője-énekese-frontembere, Jim Morrison 1971-ben meghalt, soha nem tudták pótolni, pedig többször megpróbálták.
Most a zenekar megalakulásának 40. évfordulójára az eredeti Doors billentyűse (Ray Manzarek) és gitárosa (Robby Krieger) újra szellemet idéz: bevette a projektebe a Fuel ex-énekesét, Brett Scallionst, és világkörüli turnéra indultak a Riders On The Stormnak elkeresztelt zenekarral. Ennek egyik állomása a Margitsziget is. “Jim Morrisont sohasem lehetett helyettesíteni, de ez a projekt másról szól, arról, hogy tested adjunk annak a munkának, amit Jimmel végeztünk” – mondta Krieger.

bővebben>>

—-Vasárnap: Péterfy Bori, Living Colour, Macskák—-

vasárnap, július 8.

… Péterfy Bori estre a Művészetek Palotájába

Péterfy Bori leginkább az alternatívnak nevezett “terepen mozog”. Az Arvisura és a Pintér Béla Társulat után 2000-ben színművészként az Európa-hírű Krétakör Színház – és a KrétakörSzínészTáncZenekar – tagja lett, s közben az Amorf Ördögök zenekar énekeseként is tevékenykedett.
Ezúttal szólóanyagát mutatja be régi-új társaival, az Ördögök tagságából verbuvált kísérőzenekarával és az Amorf-koncerteken már korábban is vendégeskedett Honvéd Férfikarral közösen. A Tövisházi Ambrus-Tariska Szabolcs szerzőpáros mellett Lovasi András is írt dalokat a debütáló Péterfy Bori-lemezre, amelyen sanzonok és rockszámok egyaránt megtalálhatók. A CD és a koncert az Ördögök rajongóinak biztosan nem fog csalódást okozni, de bizonnyal azok is szeretni fogják, akik Bori “vadabb”, színésznői énjét kedvelik.

… Living Colourra a Zöld Pardonba

A Living Colour a nyolcvanas-kilencvenes évek legnagyobb crossover zenekara, négy zsenivel, eszméletlen funkokkal és tekerésekkel. 2003-ban nyolcéves tetszhalott állapotból felébredve ugyanott folytatták és folytatják ma is, ahol akkor abbahagyták.
Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!

Küldjön fotókat, beszámolókat!

A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

Azóta lemezek és turnék követik egymást. Bár a crosssover kitermelt néhány jóval sikeresebb zenekart, mégis a Living Colour zenei minőségben és gondolatiságban messze kiemelkedett ebből a közegből.


A fekete spiritualitás a zsenik spirituszával keveredik négy fekete muzsikus összjátéka révén. Így találkozhat és emelkedik egy új szintre John Coltrane szelleme Jimi Hendrixszel, a Bad Brains a Rolling Stonesszal, a Led Zep James Broownnal, George Clinton a Fekete Párducokkal, netán a Weather Reporttal. Mondják, a Zöld Pardonban van az idény leghosszabb fesztiválja. Kétségtelen, hogy a Petőfi-híd lábánál mindig történik valami. Hol a Toy Dolls, hol a Living Colour játszik, esetleg a magyar sztárok. Tényleg, mint egy júniustól októberig futó rendezvénysorozat…

… a Szegedi Szabadtéri Játékok Macskákjára

Ezena hétvégén indul a Szegedi Szabadtéri Játékok, az “ország legnagyobb szabadtéri színháza”. Idén Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából bemutatják a Marica grófnőt, és a Rudolfot, lesz török tánc-show, és természetesen a Bánk bán zárja a Játékokat. A nyitó hétvégén is különleges produkcióra készülnek: Magyarországon először, élő zenekari kísérettel adják elő a Macskák című musicalt.

—-Mozi, kiállítás—-


… moziba

Transformers
Veszélyben a Föld (megint). Az átalakuló űr-robotlények halálos harcukat a planétánkon vívják. Egy középiskolás srácon múlik annak a kimenetele. Mozikban az esztendő leglátványosabb és leghangosabb filmje! Ha jó fejek akarunk lenni kamaszodó barátunkhoz/testvérünkhöz/rokonunkhoz/gyerekünkhöz/unokánkhoz, vigyük el erre a filmre.

bővebben>>


… kiállításra

Hommage à Kassák

Kassák Lajosra (1887–1967), az európai avantgárd egyik vezető személyiségére születésének 120., halálának 40. évfordulója alkalmából emlékeznek az Hommage à Kassák című kiállítással. Az író, költő, képzőművész, esszéista emlékkiállítása az óbudai Kassák Múzeumban látható július elejétől.
bővebben>>


—-Tévéműsorok—-

maradjak …


tévézni…


péntek, július 6.
Duna Tv, 23.40

Absolut Warhola

Ki volt az az Andy Warhol? Ezt nem biztos, hogy megtudjuk ebből a különleges dokumentumfilmből, de jól fogunk szórakozni. A rendező meglátogatta Andy Warhol ősi falvát, Mikovát, és sikerült egy szellemes szociológiai képet adnia a településről és annak sajátos lakóiról, számtalan emberi portré keretében, akik magukról mind azt állították, hogy valamilyen módon Warhollal kapcsolatban álltak.
Büszke ismerősei az ellentmondásos művészről emlékeznek; számukra ő mindig a “kis Andrejko” marad, aki szülőföldje hírnevét növelte az egész világon. A dokumentumfilm poétikus keresés az amerikai pop bálvány gyökerei nyomán, a szülői otthon felkeresésével, tengeren túlra utazás előzményeinek feltárásával.

szombat, július 7.
m1, 23:30

Hollywoodi történet

Az egykori sztárrendező megkapja a lehetőséget arra, hogy visszatérjen az élvonalba. Hirtelen azonban elveszti látását. A teljesen vak Val Waxman azonban nem árulhatja el ezt, mert akkor ugrott a lehetőség. Barátai azonban, akik hisznek tehetségében, segítenek, hogy vakon megrendezze a filmet. Naná, hogy Woody Allen magának írta ezt a szerepet.

vasárnap, július 8.
Tv2, 22:05

Kontroll

Antal Nimród sokdíjas első játékfilmje a föld alatt, a metróban játszódik, a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, a BKV-ellenőrről és kollégáiról, egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van.
Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, és még sokminden másról. Komikus, izgalmas, és ugyanakkor költői film. Sokadszorra se hagyjuk ki!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.