Élet-Stílus

Robinho továbblőtte a brazilokat

Nem villog a címvédő együttes az idei Copa Americán, egy játékos lőtte idáig mind a négy góljukat. A Real Madrid sztárja vitatható büntetővel a nyolc közé juttatta Dunga együttesét. Mexikónak egy gólnélküli döntetlen Chile ellen elég volt a csoportelsőséghez.

A brazil válogatott egy Mexikó elleni buktával kezdte a 42. kontinenstornát, majd a Chilét győzte le Robinho mesterhármasával. Dunga csapata egyik mérkőzésen sem villogott, és az utolsó csoportmeccsen, Ecuador ellen sem szambafutballt láthatott a venezuelai közönség, egy enyhén szólva is kétséges büntetővel szerezte meg a három pontot a selecao.

A mérkőzésen elvétve akadtak gólhelyzetek, meglepően szürkén játszott a brazil válogatott, amelynek elsősorban a középpályája okoz csalódást a Copán. Az persze már a torna előtt világos volt, hogy Kaká és Ronaldinho hiánya meg fog látszódni a csapaton. A mérkőzés kulcspillanata az 56. percben érkezett el: Giovanni Espinozua szerelése után Robinho feldobta magát a tizenhatoson belül. Az ecuadori valóban érintette az apró termetű brazilt, és ez elég volt a bírónak. A megítélt büntetőt maga a sértett gurította a bal sarokba.


Robinho továbblőtte a brazilokat 1

Dunga nem lehet idáig különösebben elégedett (AFP)


A gól után sem változott a játék képe, az ecuadori együttesnek nem nagyon volt elképzelése arról, hogy miként akadályozhatná meg a harmadik vereséget, a brazilok pedig továbbra is ötlettelenül focizgattak. Az eredmény így már nem is változott. Brazília továbbjutott, és a negyeddöntőben azzal a Chilével találkozik, amelyet már egyszer legyőzött.

A csoport másik találkozóján Mexikó és Chile alacsony színvonalú összecsapást produkált, olyannyira, hogy a gólnélküli döntetlennel zárult meccset éles füttyszóval “díjazta” a 40 ezer fős publikum. A két csapat hozzáállása nem meglepő, hiszen a pontosztozkodással előbbi az első, míg utóbbi a B csoport harmadikjaként kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

Ezzel kialakult a legjobb nyolc mezőnye és egyben eldőlt, hogy a C csoportból – az utolsó fordulótól függetlenül – csak Paraguay és Argentína került tovább, míg az Egyesült Államok és Kolumbia kiesett.

Copa America, B csoport, 3. forduló:
Brazília-Ecuador 1-0
Gól:
Robinho (56., 11-esből)

Mexikó-Chile 0-0

A csoport végeredménye: 1. Mexikó 7 pont, 2. Brazília 6, 3. Chile 4, 4. Ecuador 0

A negyeddöntő mezőnye:
Venezuela, Peru, Uruguay, Mexikó, Brazília, Chile, Argentína, Paraguay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik