Élet-Stílus

Nadal újabb ötszettes győzelme

Kialakult a női elődöntők párosítása Wimbledonban: a világelső Henin Bartolival, Venus Williams pedig a szerb Ivanoviccsal mérkőzik meg a döntőbe jutásért. A férfiaknál a tavalyi döntős Rafael Nadal kétszettes hátrányból felállva ejtette ki az orosz Juzsnyijt.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Henin és Bartoli után az idősebbik Williams-nővér, Venus (23.) is bejutott az elődöntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon Kuznyecova legyőzésével. A háromszoros wimbledoni győztes a torna egyik legizgalmasabb női egyes mérkőzését vívta orosz ellenfelével. A női mezőny talán két legagresszívabban teniszező sztárja elsősorban a jó szervákkal és a kemény alapvonalütésekkel operált. A jó pár maratoni hosszúságú menettel tarkított rendkívülien izgalmas első szettben az amerikai a hetedik gémben brékelte Kuznyecovát, és ezt az előnyét meg is őrizte.

A második felvonásban a jóval előkelőbben rangsorolt orosz (5.) nem adta fel, és miután hátrányba került azonnal elvette Williams adogatását. A folytatásban aztán Venus akarata érvényesült a wimbledoni füvön, és a második játszmát 6:4-re nyerve hatodszor lett elődöntős az angol nyílt teniszbajnokságon. Az idősebb Williams-testvér következő ellenfele a szerb Ana Ivanovic lesz, aki óriási csatában győzte le a 14.-ként rangsorolt Nicole Vaidisovát. A cseh játékosnak az utolsó játszmában 5:3-nál három meccslabdája volt, ám egyiket sem tudta értékesíteni, ettől pedig annyira elbizonytalanodott, hogy a hajrában már esélye sem volt a győzelemre.

Rafael Nadal ismét ötjátszmás mérkőzésen győzött: a második helyen kiemelt mallorcai izomember 0:2-ről fordított az orosz Mihail Juzsnyij ellen, így a tavalyi finalista már negyeddöntős. Szintén ott van a legjobb nyolc között Novak Djokovic: a szerb tinédzser a 2002-ben győztes Lleyton Hewitt ellen nyert négy játszmában. Hewitt keményen küzdött, nagyon “odatette magát”, ám tény: régi fénye mára kissé megkopott.

A szűnni nem akaró eső miatt a csütörtöki maradék programot péntekre halasztották. A világelső Roger Federer az első szettben 5:5-re áll a spanyol Juan Carlos Ferrero elleni negyeddöntőben, míg az amerikai Andy Roddick és a francia Richard Gasquet mérkőzése el sem kezdődhetett.

Wimbledon
Férfi egyes
Nyolcaddöntő:
Berdych (cseh, 7.)-Björkman (svéd, 19.) 6:4, 6:0, 6:7, 6:0
Bagdatisz (ciprusi, 10.)-Davigyenko (orosz, 6.) 7:6, 7:6, 6:3
Nadal (spanyol, 2.)-Juzsnyij (orosz, 14.) 4:6, 3:6, 6:1, 6:2, 6:2
Djokovic (szerb, 4.)-Hewitt (ausztrál, 16.) 7:6, 7:6, 4:6, 7:6

Női egyes
Negyeddöntő:
V. Williams (amerikai, 23.)-Kuznyecova (orosz, 5.) 6:3, 6:4
Ivanovic (szerb, 6.)-Vaidisova (cseh, 14.) 4:6, 6:2, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik