Élet-Stílus

Felújították a keszthelyi fürdőt

A legmodernebb technikai és építészeti megoldásokkal felújították a XIX. század hangulatát idéző szigetfürdőt Keszthelyen.

Az 1864-ben épült szigetfürdőben a leromlott állapotú kabinok helyett tágasabb előtetővel rendelkező, modern, fa szerkezetű kabinsort építettek. A beruházást a Balaton Fejlesztési Tanács 30 millió forintos pályázati és az önkormányzat 37 millió forintos támogatásával valósították meg.

További 44 millió forintba került a Kék Hullám Zászló minősítésű strand felújítása, melynek során sor került a teljes mederkotrásra és a fövenypart kialakítására. Új szociális blokkot építettek, a játszóteret a hagyományos játékokon kívül kalózhajóval is felszerelték. A térkővel kirakott sétányon a mozgáskorlátozottak is biztonságosan közlekedhetnek. A strand vendégei ingyen használhatják az óriás vízi csúszdát és a meleg vizes élményfürdő medencét.


A későbbiekben a szigetre vezető átjáróhíd, strandkerítés kialakítását és egy korhű sétacsónak-kikötő létesítését tervezik. Fényjátékok, lézershow, vízi játékok, zenei előadások megrendezésére alkalmas vízi színpadot építenek, és helyreállítják az angyalos kutat, amely a XX. század elején a Balaton-parti sétány jelképe volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik