Élet-Stílus

Gyenge rajt a genti vívó Eb-n

Érem nélkül maradtak a magyarok a genti vívó Európa-bajnokság első napján a férfi kardozók és női tőrözők egyéni versenyén.

Kapcsolódó linkek

vivas.lap.hu
sport.lap.hu

A dobogóhoz legközelebb Varga Gabriella került, őt a negyeddöntőben az aktuális világbajnok, az olasz Margherita Granbassi állította meg ráadástussal. A 2003-ban kontinenselső, ezúttal nyolcadikként záró Varga a főtáblán – a 64-között nem kellett vívnia – Mohamed Aidát és az orosz Olga Lobincevát győzte le, ezt követően kapott ki Granbassitól 7-6-ra.

A női tőrdöntőben az orosz Jevganyija Lamonova egy tussal verte az olasz Valentina Vezzalit, Mohamed 17., Ujlaky Virginie 26., Knapek Edina 31. lett az 51 fős mezőnyben.

Kardban az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Nemcsik Zsolt menetelt a legtovább, de a Lontay Balázs elleni sikerét követően a 16 között már ő is kikapott: 15-12-re vesztett Sztanyiszlav Pozdnyakovval, az oroszok világklasszisával szemben, akivel tavaly, a torinói világbajnokságon sem bírt, igaz, akkor a döntőben. Nemcsik a 12. helyen végzett, Decsi Tamás 25., Lontay 26., Lengyel Balázs pedig 39. lett a tőrhöz hasonlóan 51 vívót felvonultató mezőnyben. A döntőben a spanyol Jorge Pina 15-7-re leiskolázta az orosz Alekszej Jakimenkót.

Kedden a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők egyéni versenyére kerül sor.

Gent, Európa-bajnokság, végeredmény
Női tőr egyéni:
1. Lamonova (orosz)
2. Vezzali (olasz)
3. Granbassi és Lelejko (olasz és ukrán)
…8. Varga Gabriella
…17. Mohamed Aida
…26. Ujlaky Virginie
…31. Knapek Edina

Férfi kard egyéni:
1. Pina (spanyol)
2. Jakimenko (orosz)
3. Covaliu és Pozdnyakov (román és orosz)
…12. Nemcsik Zsolt
…25. Decsi Tamás
…26. Lontay Balázs
…39. Lengyel Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik