Élet-Stílus

Feltámadt a Ferrari

A Francia Nagydíj pénteki szabadedzéseit meggyőző fölénnyel nyerte a két Ferrari, a McLareneknek nem ment jól a délelőtt. Magny Cours-ban a Kimi Räikkönen majd Felipe Massa futotta a leggyorsabb kört a Francia Nagydíjon.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Úgy tűnik, hogy a ferrarisok nem a levegőbe beszéltek, amikor javulást ígértek, hiszen a második Felipe Massa lett, alig egy hajszálnyira csapattársa mögött. Az edzésen csak a vörösök voltak képesek 1:16 alatti kört teljesíteni.

Fernando Alonso a McLarennel viszont csúnyán lemaradt, harmadik ideje hét tizeddel volt rosszabb a riválisokénál. A másik mclarenes, Lewis Hamilton még rosszabbul járt: autója az edzés elején elromlott, és amikor jó háromnegyed óra múlva újra pályára lépett sem sikerült igazán jót autóznia. Eredménye csak a hatodik helyre volt elég.


Feltámadt a Ferrari 1

Komoly elõnyt szereztek a Ferrarik (vezess.hu)


Nico Rosberg igazán szépen ment délelőtt, a Williamset a negyedik helyre hozta be – csapattársa, Alexander Wurz is befért a top10-be -, de David Coulthardnak sem lehet panasza, a Red Bull-lal az ötödik helyig kapaszkodott.

A BMW-sek nem alakítottak igazán nagyot, de mind Nick Heidfeld, mind a kényszerpihenő után visszatért Robert Kubica az első tízbe hozta be az autót. Az edzés elején a Toyoták is erősnek tűntek, sokáig tanyáztak az első öt között, de végül elfogyott a szufla és a szokásos “Trulli előbb, Schumacher jóval hátrébb” koreográfiát mutatták be.

A Honda új autója egyelőre csak szóban jó, a szabadedzésen Rubens Barrichello a 13., Jenson Button pedig a 14. helyen végzett. A Renault-k is gyorsabbak már a BMW-knél, ahogy Fisichella nyilatkozta, de ezt az első szabadedzésen gondosan titokban tartották, az autókat a 18. és 19. helyre hozták be, csak a gyengélkedő Mark Webbert és a két Spykert megelőzve.

A második szabadedzésen csak annyit változott a kép, hogy az olasz istálló autóinak a fölénye nem volt olyan óriási. Meglepetésre nem egy McLaren, hanem Scott Speed a Toro Rossóval érte el a harmadik legjobb köridőt.

Francia Nagydíj
Első szabadedzés:
1. Räikkönen (Ferrari) 1:15.382
2. Massa (Ferrari) 1:15.447
3. Alonso (McLaren-Mercedes) 1:16.154
4. Rosberg (Williams-Toyota) 1:16.214
5. Coulthard (Red Bull-Renault) 1:16.268
6. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:16.277

Második szabadedzés:
1. Massa (brazil, Ferrari) 1:15.453 p
2. Räikkönen (finn, Ferrari) 1:15.488
3. Speed (amerikai, Toro Rosso) 1:15.773
4. Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:15.780
5. Liuzzi (olasz, Toro Rosso) 1:15,952
6. Coulthard (brit, Red Bull Racing) 1:15.958

Ajánlott videó

Olvasói sztorik