Élet-Stílus

Räikkönent hírbe hozták a Toyotával

A hírek szerint a finn Kimi Räikkönen jövőre a Toyotánál folytathatja a versenyzést, természetesen a német Ralf Schumacher helyén.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A silverstone-i pályán, ahol most a Forma-1-es csapatok tesztelnek, az az érdekes hír járja, hogy Kimi Räikkönen 2008-ban a Toyotához szerződik.

A rosszul teljesítő Ralf Schumacher leváltására már a fél mezőnyt hírbe hozták, és most finn pilóta is képbe került. Igaz, Räikkönen átigazolása két okból is meglepő lenne. Egyrészt a finn versenyzőnek 2009-ig szól a szerződése a Ferrari csapatnál, másfelől pedig a jelenlegi fizetése a legmagasabb a mezőnyben, tehát a pénz sem jelenthet számára nagy vonzerőt.

Amennyiben a finn viszont mégis távozna a Ferraritól, visszatérhetne Michael Schumacher, akit néhányan már most is szívesen látnának újra a csapatnál. Ralf Schumacher jövőre biztosan megüresedő toyotás helyére amúgy hihetőbb jelöltek is vannak: például a spykeres Adrian Sutil és a Hondánál idén tesztpilótai feladatokat ellátó Christian Klien is, aki versenyezni szeretne a következő világbajnoki sorozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik