Élet-Stílus

Doppingügy: Armstrong is megszólalt

A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong szerint nem csak a kerékpársportnak van szégyenfoltja a sorozatos doppingbotrányok miatt, ugyanakkor elismerte, sportágának most nagyon nehéz megtartania a látványosságot és a közönséget.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu



„A dopping globális gond. Ez egy sportügyi probléma és ez soha sem hoz jó dolgokat. Szégyenfolt, de meggyőződésem, hogy más sportágaknak is van ilyen bajuk. Keményen kell dolgozni, hogy ezek eltűnjenek” – mondta a visszavonulása óta főleg rákellenes alapítványával foglalkozó klasszis, akit többször is illettek doppingvádakkal. Sőt, egyes hírek szerint „vádalkut” kínáltak a tavalyi Tour de France győztesével, a doppingolással vádolt Floyd Landisnak, egyben arra kérték, valljon Armstrong ellen.

„Csak ismételni tudom magam: soha nem éltem tiltott szerrel!” – tette hozzá. Armstrong hangsúlyozta: a kerékpársportot sorozatban sújtó botrányok miatt egyre nehezebb nézőket vonzani, mert sokan nem kíváncsiak a csalással elért eredményekre. „Már tavaly is csökkent a nézők száma. Most nem tudom, mi lesz, még a Giro d’Italia olasz kerékpáros körverseny sem ment le botrány nélkül.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik