Élet-Stílus

Prost: hibát követ el a McLaren

A négyszeres világbajnok Alain Prost szerint nem szerencsés, hogy a McLaren mindkét versenyzőjének egyenlő feltételeket biztosít.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A McLaren csapat két pilótája uralja a világbajnoki küzdelmet a Ferrarik visszaesése óta. Az újonc Lewis Hamilton és a kétszeres világbajnok Fernando Alonso vetélkedése azonban láthatón feszültséget gerjeszt a csapaton belül, még ha azt szeretnék is tagadni.

Alain Prost, a négyszeres világbajnok volt már hasonló helyzetben: 1988-ban két világbajnoki cím birtokosakén megkapta csapattársnak a sárgasisakos Ayrton Sennát a McLarennél, ami után a következő két évben szikrázott közöttük a levegő a csapatnál. A címért folyó küzdelem odáig fajult, hogy Prost a Japán Nagydíjon kilökte Sennát, amit a brazil – ugyan már nem csapattársként – viszonzott is ugyanott egy év múlva.


Prost: hibát követ el a McLaren 1

Alonso és Prost: a kétszeres és a négyszeres világbajnok (vezess.hu)


Prost, most ezekkel a tapasztalatokkal a háta mögött azt állítja, hogy a McLaren hibát követ el, ha szabadon hagyja versenyezni a pilótáit: “Azt hiszem, két egyenlő autót tartani a csapatban, hiba. Ártani fog nekik, mert túl nagy feszültséget okoz.”

A Professzorként emlegetett francia világbajnok szerint – érdekes ötlet – az újonc Hamilton előnye abból fakad, hogy sokkal többet gyakorolt a McLaren szimulátorán korábban. “A szimulátor elképesztő tökélyre fejlődött, még az időjárást, az esőt, a nedves aszfaltot is képes modellezni, mindent. Hamilton pedig jóval többet dolgozott a szimulátorral, mint Alonso, a vezetési stílusa pedig sokkal lágyabb a spanyolénál. Azt hiszem, ezért is könnyebb az ő számára beállítani az autót a McLarennek” – mondta Prost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik