Élet-Stílus

Leszerepelt a Ferrari

A Kanadai Nagydíjon a Ferrarinak semmi sem jött össze: Massát kizárták, Kimi Räikkönen csak szenvedett – gyengén indultak, és úgy is maradtak. A vasárnap balesetet szenvedett Kubica a hétvégén ismét versenyezni akar.

Kubica elhagyta a kórházat

A vasárnapi Kanadai Nagydíjon borzasztó balesetet (videó) szenvedő lengyel pilótát hétfőn este kiengedték a kórházból. “Nagyon jól érzem magam, visszanézve a balesetet hihetetlen szerencsém volt. Amennyiben az orvosok engedik, a hétvégén már ott leszek Indianapolisban.” – nyilatkozta a BMW versenyzője.

A kaotikus Kanadai Nagydíjon a Ferrari idén már másodszor teljesítette jócskán alul a McLarent. A versenyen csak Kimi Räikkönen szerzett négy pontocskát, Felipe Massát pedig egy bokszutcai szerencsétlenkedés miatt kizárták a versenyből. Az olaszok hátránya a McLarenhez képest 28 pontra nőtt vasárnap. Ha a csapat versenyben akar maradni a világbajnoki küzdelemben, akkor gyorsan össze kell szedniük magukat, ezen a hétvégén az Amerikai Nagydíjon talán az utolsó esély úszhat el.

A csapatvezető, Jean Todt nem rejtette véka alá csalódottságát a futam után: „Nehéz versenyre számítottunk, de így visszatekintve ez egy enyhe kifejezés volt. A verseny egyetlen pozitívuma, hogy Robert Kubica viszonylag épségben megúszta a nagyon súlyosnak tűnő balesetet. A biztonsági autós szakaszok miatt zavaros és kaotikus verseny után mindössze Kimi négy pontjával végeztünk. Az autója megsérült még az első kanyarban, majd Kubica balesete után is. Ami Felipét illeti, őt kizárták, mert a piros lámpa alatt hajtott ki a bokszutcából. Természetesen nem vagyunk boldogok. Az egész hétvégét át kell tanulmányoznunk, hogy rájöjjünk, hogyan tovább.”

Kimi Räikkönen így beszélt a versenyről: „Nagyon nehéz verseny volt ez számomra, rögtön az elejétől. Nem volt jó a tapadásom a rajtnál a poros oldalon, az első kanyarnál pedig eltaláltam Felipét az első szárnyammal. Aztán annyiszor jött be a biztonsági autó, hogy az kész káosz volt. A tetejébe Kubica balesete után egy törmelék beszorult az első szárnyamba, nagyon alulkormányzott lett az autó, és a fékekkel is gond volt. Végül csak összeszedtem néhány pontot, jobb is lehetett volna, de rosszabb is.”

Felipe Massa egyértelműen a Kanadai Nagydíj igazi vesztesei közé tartozott, a még égő piros – tehát tilos – lámpánál kihajtott a bokszutcából, amiért a versenybírók hamarosan ki is zárták – a renault-s Giancarlo Fisichellával együtt.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

„Szégyen, ami a bokszkiállásnál történt! Annak ellenére, hogy a biztonsági autó is hátráltatott, jó versenyem volt, értékes bajnoki pontokat szerezhettem volna a csapatnak. Sajnos, amikor elhagytam a bokszutcát, nem figyeltem a lámpára, részben azért, mert sok autó volt még mögöttem. Az is igaz, hogy a McLarenek nagyon erősek voltak, de nem ilyen eredményt kellett volna elérnünk, a dobogón is végezhettünk volna. Az idény azonban hosszú, és még nagyon nyitott. Annak örülök, hogy Kubica, aki a barátom, nem sérült meg komolyan, ami szinte csoda” – mondta a csalódott Massa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik