Élet-Stílus

Vízilabda: idegenben jutott előnyhöz a Vasas

A TEVA-VasasPlaket szerzett vezetést a férfi vízilabda ob I döntőjében, miután az első mérkőzésen 7-6-ra legyőzte a hazai pályán játszó, címvédő Domino-BHSE-t.

A címvédő alakulat úgy vághatott neki a 2006/2007-es ob I-es idényt lezáró döntős sorozatnak, hogy a 2002 óta ismétlődő Vasas elleni párviadal mindegyikét megnyerte, és 2001-től sorozatban kiharcolt hat bajnoki elsősége után most a hetediket is begyűjtheti. A másik oldalon pedig éppen az lehetett a plusz “felhajtóerő”, hogy sem ebben az évtizedben, sem a kilencvenes években nem jött össze a bajnoki cím, hátha most végre igen – 1989 után először…

Az alapszakasz első helyezettjeként a Honvéd lehetett a házigazda, s ami azt illeti, szívélyes vendéglátónak bizonyult a Kőér utcai ütközet elején, mert két kapott ellenében csak egyetlen gólt lőtt, igaz, a hátrányos helyzethez Benedek Tibor is kellett, aki büntetőt rontott. Az egyformán emberelőnyből – a Varga fivérek, illetve Benedek révén – született találatok után 1-3-nál megúszás végén Székely Bulcsú volt eredményes először teljes létszámnál, de a duplázó ex-honvédos Tóth Márton visszaállította a kétgólos vendégelőnyt (2-4). A félidőre mégis minimális lett a különbség Szivós “csúsztatása” nyomán (3-4).

A harmadik játékrész a nagyon feszes, kőkemény védekezés illusztrációja volt, csupán egy-egy alkalommal (Steinmetz Barnabás, illetve Bárány Attila célzott pontosan) inogtak meg a hátsó vonalak, a színvonal azonban bőségesen hagyott kívánnivalót maga után. Tény viszont, hogy a kölcsönös kihagyásokat ellensúlyozták az izgalmak, a lüktető ritmus. A befejező nyolc percben 1-1 után először volt megint egyenlő – Szivós remek megoldással alakította 5-5-re az állást -, ám Steinmetz és Varga Dániel bebiztosította a Vasas-győzelmet, Szivós szépségdíjas találata (6-7) nem változtatott a lényegen: nyert, megérdemelten, az angyalföldi legénység, s előnyből várhatja a keddi folytatást (Komjádi uszoda, 19:30 ó).

A harmadik helyéért zajló párharcban a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger jutott lépéselőnyhöz, miután a szombat esti, első mérkőzésen vendégként nyert a Szeged-Beton VE ellen.

Az egriek vitézül bekezdtek, jellemző, hogy 2-1-es vezetésüknél volt a legszorosabb az állás, mert a meccs folyamán később egyszer sem tudott két gólnál közelebb zárkózni a hazai együttes. A bronzcsata második összecsapását kedden (19 ó) játsszák a csapatok, immár Egerben.

Az ob I harmadik helye jogot biztosít birtokosának arra, hogy – a bajnokhoz és az ezüstérmeshez hasonlóan – indulhasson az Euroliga, az első számú kontinentális sorozat 2007/08-as kiírásában.

Vízilabda OB I
férfiak, döntő, 1. mérkőzés:
Domino-BHSE-TEVA-VasasPlaket 6-7 (1-2, 2-2, 1-1, 2-2)
Gól: Szivós 3, Benedek, Székely, Bárány 1-1, illetve Varga Dániel, Tóth M., Steinmetz B. 2-2, Varga Dénes 1
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Vasas javára.

A 3. helyért, 1. mérkőzés:
Szeged-Beton VE-Brendon-Fenstherm-ZF-Eger
8-11 (1-4, 2-2, 3-2, 2-3)
Legeredményesebb góldobók: Komlósi 3, Monostori 2, illetve Nyéki 3, Kiss Cs., Mackeben 2-2

Az 5. helyért, 1. mérkőzés:
PVSK-Fűszért-FTC-Aprilia 8-7
A 7. helyért, 1. mérkőzés:
BVSC – UTE-Óbuda-Újlak 11-12
A 9. helyért, 1. mérkőzés:
Szolnoki Főiskola VSC-OSC-Opus-Via 11-9-nél félbeszakadt
A 11. helyért, 1. mérkőzés:
Legrand-Szentesi VK-Neptun VSC 17-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik