Élet-Stílus

Kóka: augusztustól olcsóbb lehet a roaming

Az Európai Unión belül a mobiltelefonok külföldi használata után (barangolás vagy roaming) legkorábban augusztus elején csökkenek a díjak a jelenlegi ár felére-harmadára az EU illetékes miniszteri tanácsának döntése alapján – mondta Kóka János.

A gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az uniós roamingrendelet az uniós országokból kezdeményezett hazatelefonálás 250-650 forintos percdíjait 147 forintra, a hívásfogadás 95-220 forintos díjait pedig 72 forintra szorítja le a magyarországi mobilszolgáltatók esetében.

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke közölte: a jogszabály a három szolgáltatót arra kötelezi, hogy legkésőbb július végéig személyre szabott árajánlatot tegyenek ügyfeleiknek. Ezt követően igény esetén egy hónapon belül az új tarifák szerint lehet telefonálni külföldön, de legkésőbb szeptember végéig mindenkinél érvénybe lépnek az új díjszabások – tette hozzá.

Kóka János a szolgáltatókkal folytatott csütörtöki megbeszélése után reményét fejezte ki, hogy verseny indul az új tarifák mielőbbi bevezetéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik