Élet-Stílus

NBA: egy ember verte el a Detroitot (videó)

A Cleveland Cavaliers két hazai győzelme után idegenben is megverte a Detroitot elsősorban az élete legjobb meccsét produkáló LeBron James révén, aki playoff-karriercsúcsot jelentő 48 ponttal valósággal egymaga dobta a nagydöntő közelbe az esélytelenebbnek tartott csapatot.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Pistons-Cleveland

Tavaly a főcsoport elődöntőben találkozott össze a két csapat, és akkor megnyerte az első két meccset a Pistons, majd a Cleveland sorozatban hármat hozott, de végül a rutinosabb csapat jutott tovább 4:3-as összesítéssel. A mostani helyzet kísértetiesen hasonlít a tavalyira, annyi a különbség, hogy ezúttal a főcsoport döntőben futott össze a két együttes: Cavaliers ismét 3:2-re vezet, és már egy győzelemre van ahhoz szüksége, hogy bejusson a nagydöntőbe, ahol már várja a nyugati győztes, a San Antonio Spurs.

Péntekre virradóra csak kétszeri hosszabbításban gyűrte le a idegenben a Detroitot a szenzációsan kosarazó King James pontjainak köszönhetően a Cleveland. „Valaki a mérkőzés után azt mondta nekem az öltözőben, hogy a csapat utolsó 30 pontjából 29-et ő vágott be. Nem is akartam elhinni.” – nyilatkozta a Cavs vezetőedzője Mike Brown. A Detroitot irányító Flip Saunders érthetően csalódottan értékelt az összecsapás után: „Mindent megpróbáltunk James ellen, de ő rendkívülien agresszívan játszott. Ki kell valami mást találnunk, mert ha még egy ilyet meccset produkál, akkor nem jutunk be a nagydöntőbe.”


NBA: egy ember verte el a Detroitot (videó) 1

A detroiti játékosok képtelenek voltak megállítani a Cavs 23-asát (Getty)


A meccs embere saját bevallása szerint teljesen elkészült az erejével a maratoni csata végére. „Mindent kiadtam magamból, holnap minél többet kell pihennem, szeretnénk már a hatodik szombati összecsapáson, hazai pályán kiharcolni a továbbjutást.” – mondta a tengerentúlon csak King Jamesnek becézett sztár, akinek a mezőnyből eleresztett 33 dobásából 18 a gyűrűbe hullott, háromból két triplát bevágott, és a büntetővonalról 10/14-es mutatóval zárta a meccset. A 48 pont mellett leszedett kilenc lepattanót és kiosztott hét gólpasszt. A társak közül egyedül Zydrunas Ilgauskas (16 pont, 8 lepattanó) tartotta valamelyest lépést, a másik oldalon Richard Hamilton 26, Chauncey Billups 21 és Chris Webber 20 pontot termelt.

Keleti-főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 107-109 – kétszeri hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik