Élet-Stílus

NBA: egyenlített a Cleveland (videó)

A Cleveland Cavaliers LeBron James vezetésével 91-87-re nyert a vendég Detroit Pistons ellen, és ezzel egyenlített az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

A Cleveland mind a két hazai mérkőzését megnyerte a Detroit ellen, így négy felvonás után 2-2-re áll a Keleti főcsoport fináléja. Szerdára virradóra 91-87-re diadalmaskodott a Cavaliers, amelynek legjobbja szokás szerint LeBron James volt. A 22 éves klasszis 25 pontot szerzett (ebből 13-at a záró negyedben), emellett 11 gólpasszt, hét lepattanót, illetve három labdaszerzést is a neve mellé írtak a statisztikusok.

Az újonc Daniel Gibson szintén kitett magáért, szezoncsúcsot érő 21 ponttal, míg Eric Snow 19-cel segítette az övéit, átellenben pedig Chauncey Billups

Kapcsolódó videó


Összefoglaló

volt a legjobb 23 egységgel és kilenc lepattanóval.



NBA: egyenlített a Cleveland (videó) 1

LeBron James (középen) ezúttal is remekelt (Getty)



„Sokkal jobb, hogy 2-2-vel megyünk vissza Detroitba, mintha 1-3-as állásnál várnánk a folytatást. A negyedik negyedben agresszíven kellett játszanom” – magyarázta James. Az első negyed után négy, a nagyszünetben pedig már hét ponttal vezetett a Cleveland. A harmadik felvonást azonban alaposan elrontotta a hazai csapat, a Detroit fordított és a záró felvonás közepéig vezetett is, ekkor azonban a Cavs’ egy 9-0-s rohamot produkált, ezzel pedig a győzelem útjára lépett – és már le sem tért onnan. A 2-2-re álló párharc következő felvonását Detroitban rendezik csütörtökön, aztán visszatérnek a csapatok Clevelandbe.

NBA, Keleti főcsoport, döntő:
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons 91-87
A párharc jelenlegi állása: 2-2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik