Élet-Stílus

Király a Burnley csapatához igazolt

Király Gábor sorsa már eldőlt: a 65-szörös válogatott kapus az angol másodosztályban szereplő Burnley-ben folytatja a pályafutását.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A klub honlapja és a BBC interenetes kiadása is mélyen hallgat Király szerződtetéséről (legalábbis szerda délelőtt még hallgatott…), ugyanakkor válogatott kapus a sportnapilap hasábjain már nyilatkozott az átigazolása kapcsán. „A Burnley ajánlata különösen megfelelt a számomra, magyarán kihagyhatatlan volt, és elfogadtam” – mondta Király, aki kettő plusz egy évre írt alá új állomáshelyén, ami azt jelenti, hogy a második szezonban előre vállalt mérkőzésszámot kell teljesítenie, és ebben az esetben automatikusan életbe lép a plusz egy év.

Király 2004-ben igazolt Angliába a Crystal Palace csapatához, de kölcsönben játszott a West Hamben, illetve az Aston Villában is. A 31 éves kapus iránt az angol és a német élvonalból is érdeklődtek, és a hírek szerint az olasz Livorno is kinézte magának, ám Király a Burnleyt választotta, egyebek mellett azért, mert „a menedzser meggyőzött arról, hogy ez igazi kihívás. Rajtam kívül még négy játékos érkezik, a cél a feljutás” – így a hálóőr. A Burnley egyébként a 15. helyen zárta az idén a másodosztályú bajnokságot.

Király sorsa tehát eldőlt, Gera Zoltán jövőre azonban még kérdéses. Klubja, az osztályozót elbukó West Bromwich Albion mindenesetre megszellőztette, megfelelő ajánlat esetén bárkitől hajlandó megválni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik