Élet-Stílus

Férfi kosárdöntő: a siker kapujában a Szolnok

Az alapszakasz-győztes Szolnoki Olaj együttese már 2-0-ra vezet a férfi kosárlabda-bajnokság, miután megnyerte a második mérkőzést Körmenden. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A döntő szombati nyitányán vendégként 62-59-re alulmaradt Körmend – amelyből változatlanul hiányzott sérülés miatt a válogatott Fodor, valamint az amerikai Leslie és Ledoux – rögtön egyértelművé tette, hogy feltett szándéka 1-1-re alakítani az állást, egyben visszavágni a kupadöntőben elszenvedett 80-67-es verésért. A vasiaknál a három napja 25 pontot szóró Vavra már az első negyedben 10 pontnál járt.

Az elpackázott első játékrészt követően azonban magukra találtak az alapszakasz-győztes Tisza-partiak, és – mivel a házigazdák hét perc alatt csak négy pontot hoztak össze – a litván Sabaliauskas, továbbá az amerikai Kelley révén a vezetést is átvették. A félidőben a 41 éves helyi kedvenc, Mujanovic tripláival döntetlen (33-33) volt az állás.

A nagyszünet után ismét elhűlt a vér a hazai hívekben: a Körmend hat percen át nem talált a gyűrűbe, ezalatt az ellenfél egy 10-0-ás rohammal ismét meglépett. Innen a harmadik felvonás végéig (43-48) még Mujanovic elképesztő alakításaival is csak 5 pontra tudtak visszakapaszkodni a vasiak.Az utolsó negyedben Hollins is feljavult, így a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, és sikerükkel már 2-0-ra vezetnek a párharcban. A végjáték harmadik felvonását szombaton rendezik Szolnokon.

Férfi NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Lami-Véd-Körmend – Szolnoki Olaj KK 60-65
Pontszerzők:
Mujanovic 22/9, Vavra 18/3, Kutasi 10/6, Ferencz 5/3, Trummer 3/3, Fodor G. 2, illetve Kelley 16/9, Hollins 15/6, Sabaliauskas 12/12, Frana 8, Jurkunas 7, Molnár 4, Cziczás 3/3
A párharc állása: 2-0, a Szolnok javára.

A harmadik helyért:
Falco KC Szombathely-PVSK 91-88
A párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik