Élet-Stílus

Tönkreverték Tim Duncanéket (videó)

A San Antonio Spurs a két hazai megnyert mérkőzés után súlyos vereséget szenvedett Utah otthonában, az észak-amerikai profi kosárlabda liga Nyugati főcsoportjának a döntőjében, és ezzel összetettben 2-1-re módosult az állás.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Jazz-Spurs

A párharc kezdete előtt mindenki a San Antoniót tartotta a toronymagas esélyesnek, de a Jazz hazai pályán megmutatta, hogy nem szabad leírni a csapatot. A 26 pontos győzelemmel megőrizte makulátlan otthoni mérlegét (7-0) a rájátszásban a Jazz, amely már az alapszakaszban is háromszor elverte szombat esti riválisát Salt Lake City-ben.

A harmadik összecsapása nem a hazaiak szája íze szerint kezdődött, hiába szedett össze hamar jó néhány buta szabálytalanságot Tim Duncan. A Spurs sztárja a foulproblémák miatt nem sokat játszhatott, és így nem is csoda, hogy megszakadt a parádés sorozata: 11 mérkőzés után először nem szerzett legalább 20 pontot és 10 lepattanót.


Tönkreverték Tim Duncanéket (videó) 1

Duncanéknak biztosan haza kell utazniuk az ötödik meccsre (Getty)


A Spurs a sztárjai révén így is egy félidőn keresztül, ha nem is sokkal de vezetett. A fordulás után azonban megtáltosodott a hazai gárda, az eddigi két összecsapáson is remeklő Deron Williams (31 pont) és Carlos Boozer (27) vezérletével átgázolt 2005 bajnokán. A harmadik mérkőzésen a különbséget azonban nem a két sztár, hanem a többi Utah-játékos jelentette: Andrij Kirilenko, Jarron Collins, Gordan Giricek, Derek Fisher és Matt Harpring fontos pontokat szerzett, és hatalmas terhet vett le a két kulcsember válláról.

A két csapat közt a különbség folyamatosan nőtt, az utolsó percekben már pihentette legjobbjait Gregg Popovich, a Spurs mestere. „Teljesen lényegtelen, hogy hány ponttal kapunk ki, a mutatott játék fontos, és mi ma este gyengék voltunk. A játék szinte minden elemében felénk nőtt a Jazz.”

A vendégcsapatban Tim Duncan 16 ponttal fejezte be a mérkőzést, Tony Parker 25 és Manu Ginobili pedig 14 pontot tett be e közösbe. A folytatás hétfő este Salt Lake Cityben.

Nyugati-főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Utah Jazz-San Antonio Spurs 109-83
A párharc állása: 2-1 a SPurs javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik