Élet-Stílus

IBF: Abraham megvédte címét

A Sauerland szombat esti bambergi gáláján a jelenlegi legjobb német színekben versenyző ökölvívó, Arthur Abraham a 3. menetben kiütötte kanadai kihívóját.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Arthur Abraham (23-0-0) tavaly szeptemberben Edison Miranda ellen úgy nyert, hogy a 4. felvonásban súlyos állkapocstörést szenvedett, így hosszú kihagyásra kényszerült. A nagy vitát kiváltó eset kapcsán felmerült az edző, Ulli Wegner és a ringorvos büntetőjogi felelősége is. A rendőrségi vizsgálat még mindig tart.

Abraham a visszatérő mérkőzésén a ranglista 15. veretlen kanadai Sebastien Dermes ellen kockáztatta IBF világbajnoki címét. A mérkőzés első két menetében a címvédő német bunyós még csak próbálgatta magát, bár már ekkor nyilvánvaló volt, hogy nagyobb játékerőt képvisel a nem túl jelentős ütőerejű kihívónál. Dermes csinált néhány szép akciót, mert Abraham engedte bokszolni, egészen a 3. menet közepéig. Ekkor a német megindult, és nagyon megverte versenytársát: közel 1 percen keresztül verte a megrendült kanadait, míg 15 másodperccel a vége előtt egy jobbegyenestől padlóra került. Dermes felállt, azonban Ernie Sharif mérkőzésvezető leléptette, mert elég bizonytalanul reagált utasításaira. Abraham-nek ez volt a 4. sikeres címvédő összecsapása.

A gálán szintén kötelek közé lépő olimpiai bajnok nehézsúlyú reménység, az orosz Alexander Povetkin a 2. menetben kiütötte 12. ellenfelét, a kanadai Patrice L’Heureux-ot (20-4-1). Cirkálósúlyban az IBF eliminátor meccsen a német Marco Huck (19-0-0) többségi pontozásos döntéssel verte az orosz Vadim Tokarevet, így Krzysztof Wlodarczyk hivatalos kihívója lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik