Élet-Stílus

Monacói Nagydíj: a Ferrarinál optimisták

A Monacói Nagydíj csütörtöki szabadedzésein a McLaren-Mercedes egyértelmű fölényben volt Ferrarival szemben, ennek ellenére az olasz csapatnál bizakodva várják a vasárnapi futamot.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Csütörtökön mind az első, mind pedig a második szabadedzést Fernando Alonso nyerte a McLarennel, és csapattársa, Lewis Hamilton is alig maradt el tőle. Ezzel szemben a Ferrarik legjobb eredménye Kimi Räikkönen délutáni második helye volt, Felipe Massa pedig csak a hatodik legjobb időt érte el.

Ennek ellenére a Ferrarinál nincsenek megijedve, úgy gondolják, hogy az igazi potenciáljukat még nem mutatták meg. „Sikeresen teljesítettük a tervezett programot. Korai lenne azon spekulálni, milyen lesz a hétvége. A pálya állapota is sokat változik szombatra, mindenesetre jól indult a dolog” – mondta Räikkönen.


Monacói Nagydíj: a Ferrarinál optimisták 1

Bíznak magukban (vezess.hu)



„Nem sikerült kihoznom a legtöbbet az autóból, nagyrészt azért, mert amikor friss gumikkal indultam, állandóan forgalomba kerültem. Sajnos ezen a különleges pályán a sűrű forgalom borzasztó sok időt elvehet. Hosszabb menetben az autó jónak tűnik, de dolgoznunk kell még egy kicsit a friss gumival teljesített első körös teljesítményen. Bízom magunkban” – nyilatkozta Massa.

Mindezzel együtt nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a Ferrarinak az utóbbi években nem megy jól Monacóban. Ugyanakkor a hétszeres világbajnok Michael Schumacher újra a helyszínen segíti az olasz csapatot, és azért ez is jelenthet valami többletet, hiszen a német ötször nyert már Monte-Carlóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik