Élet-Stílus

Osztrák útlevelet akar Davigyenko

A tenisz világranglista negyedik helyén álló Nyikolaj Davigyenko a pörtschachi tornán bejelentette, hogy osztrák állampolgárságért folyamodik. Az orosz klasszis már jövőre, Pekingben új hazája színeiben indulna.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Az Ukrajnában született orosz sztár megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint még 2000-ben német útlevelet szeretett volna kapni, de az ottani hatóságok nem reagáltak a megkeresésére.

Ha megkapja az állampolgárságot Davigyenko, három évig nem játszhatna az osztrák David Kupa csapatban, de Pekingben már pályára léphetne, feltéve ha az orosz olimpiai bizottság engedélyt ad erre. “Jelenleg én vagyok az első számú orosz férfi teniszező, ennek ellenére úgy gondolom nem tagadnák meg tőlem ezt a lehetőséget.”

A németül folyékonyan beszélő 25 éves klasszis jelenleg feleségével házat keres Dél-Ausztriában. “Azonnal beleszerettünk az országba. Sokkal nyugodtabb és egyszerűbb itt az élet mint Németországban. Az osztrák edzőpályák jobbak, mint Oroszországban, és egy osztrák útlevéllel az állandó utazgatás is leegyszerűsödne.”

Pörtschach, férfi torna, negyeddöntő:
Monfils (francia)-Roddick (amerikai, 2.) 7:5, 6:3
Hewitt (ausztrál, 4.)-Hartfield (argentin) 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik