Élet-Stílus

Szepang is éjszakai versenyt rendezne

Jövőre akár három éjszakai futam is lehet az Forma-1-es világbajnoki sorozatban: a debütáló Szingapúr mellett az ausztrál Melbourne, valamint a maláj Szepang is villanyfényes versenyre válthat.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu


Bernie Ecclestone, a Forma-1 ura még a múlt héten adott ultimátumszerű figyelmeztetést az Ausztrál Nagydíj szervezőinek, hogy ha nem váltanak éjszakai versenyre, akkor esetleg kimaradnak a jövő évi naptárból. A Maláj Nagydíj szervezői elébe kívánnak menni egy hasonló fenyegetésnek, és ők is éjjeli, villanyfényes futam rendezését tervezik.

„A FIA szeretné, ha felkészülnénk az éjszakai verseny rendezésére, és néhány fejlesztést is elvégeznénk a pályán. Vizsgáljuk, hogy hogyan oldhatnánk meg a világítást, emellett a biztonsági szempontokat is tanulmányozzuk” – nyilatkozta Datuk Mokhzani Mahathir, a szepangi versenypálya elnöke.

Ecclestone számára azért fontosak az éjszakai versenyek, mert arra számít, hogy az időeltolódás miatt jelenleg alacsony nézettségű távol-keleti futamokat többen megnézik majd, ha az európai nézők számára jobb időpontban kerülnek adásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik