Élet-Stílus

NHL: az Anaheim kiverte a Detroitot

Az Ottawa Senators és az Anaheim Ducks együttese csap össze idén a Stanley Kupáért az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) nagydöntőjében. A Nyugati főcsoport fináléjában a "kacsák" hat meccsen, 4-2-vel bizonyultak jobbnak a Detroit Red Wingsnél.

Kapcsolódó linkek


nhl.lap.hu
sport.lap.hu

Az Ottawa már korábban megváltotta helyét a nagydöntőben, míg az Anaheim szerdára virradóra fektette végleg két vállra a Detroitot a Nyugati főcsoport fináléjában, az utolsó, hatodik mérkőzésen 4-3-ra győzte le riválisát. A Ducks két harmad alatt háromgólos előnyre tett szert: előbb az ex-fradista Rob Niedermayer korcsolyájáról pattant a hálóba a korong, majd Corey Perry volt eredményes, utána Ryan Getzlaf kotorta be közelről a pakkot a kapuba.

Az utolsó húsz percet nagyon megnyomta a vendégként fellépő Detroit, 16 kapura lövésével szemben az Anaheim csak háromszor próbálkozott, de már nem tudott fordítani. Henrik Zetterberg találatára Samuel Pahlsson válaszolt a „kacsák” részéről, ezek után Pavel Dacjuk duplája már csak afféle szépségtapasz volt. „A mi csapatunk 25 főből áll, minden játékosnak nagyon oda kell tennie magát, hogy nyerhessünk. Sohasem a kapus dönti el a meccset, mindig a jobb csapat győz” – szerénykedett a 26 lövést bemutató, nem mellékesen: a mérkőzés emberének választott Jean-Sebastien Giguere.

Az Anaheim 4-2-re húzta be a párharcot úgy, hogy az utolsó három mérkőzést megnyerte. A „kacsák” 2003-ban is bejutottak a nagydöntőbe, de akkor kikaptak a New Jerseytől, így ugyanúgy az első bajnoki címükre hajtanak, akárcsak az Ottawa.

NHL, rájátszás
Nyugati főcsoport, döntő:

Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 4-3
A párharc végeredménye: 4-2, az Anaheim javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik