Élet-Stílus

Megszakadt a Veszprém sorozata, bajnok a Szeged

Tizenegy év után ismét bajnok a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután a Budapest Bank Liga döntősorozatának negyedik mérkőzésén 25-23-ra győzött a címvédő vendég MKB Veszprém ellen. A Tisza-parti együttes 3-1-es összesítéssel nyerte a párharcot.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A sorozat utolsó szegedi mérkőzésén eleinte felválta estek a gólok. Vadkerti jól rajtolt: az első öt hazai találatból négyet ő dobott. A címvédő az emberhátránya után lemaradt, 3-3-at követően sorozatban háromszor kapitulált. A Tisza-partiak lendülete töretlen volt, így a 12. percben már 8-3-ra vezettek. A versenyben maradásért küzdő veszprémiek edzője időt kért, mert csapata hét percig nem tudta bevenni az extázisban védő Puljezevics kapuját.

Tombolt a mintegy négyezer néző, a kedvencek remekül játszottak, míg a vendégek gyakorta bénultan mozogtak. A különbség állandósult, de amíg a szegediek viszonylag könnyedén és látványosan szerezték góljaikat, a riválisnak minden egyes találatért keményen meg kellett küzdenie. A szünet előtti hajrában kicsit megtorpant a Pick, ezt kihasználva 12-4-ről 15-10-re jött fel a bakonyaljai alakulat.

A fordulást követően nagy iramot diktált a Veszprém, ám 16-12 után a hazaiak is magukhoz tértek, és megszakítás nélkül négy góllal válaszoltak. A 43. percben Vujin piros lapot kapott, mert megütötte Vadkertit.

Kereken 12 perc volt hátra, amikor 23-16-nál ismét időt kért a Veszprém, hogy egy utolsó rohamra induljon. És valóban beindult a henger. Az 54. percben már csak 23-20-ra vezetett a Pick, pedig az ellenfél ebben a szakaszban emberhátrányban is játszott. Öt perccel a lefújás előtt, 24-21-nél a Szeged is időt kért.

A vendégeknek többször is lehetőségük volt csökkenteni a hátrányt, de vagy Puljezevics vagy a kapufa akadályozta ezt meg. Ilyés aztán fontos gólt szerzett, amivel eldőlt a bajnoki aranyérem sorsa.

1992 óta a Veszprém 13-szor volt bajnok, az utóbbi másfél évtizedben ez a harmadik alkalom, hogy nem lett aranyérmes. 1996-ban és most a Szeged, 2000-ben pedig Dunaferr nyert.

Az edzőváltáson is átesett Szegednek mostanáig nem volt igazán jó a 2006/07-es idény: a Magyar Kupában – címvédőként – már a legjobb nyolc közé sem került be, míg a Bajnokok Ligájában a kieséses szakasz első körében búcsúzott.

Döntő, 4. mérkőzés:
Pick Szeged – MKB Veszprém 25-23
A párharcot 3-1-es összesítéssel nyerte a Szeged.

Az 5. helyért, 3. mérkőzés:
Debrecen – Erste-Békési FKC 35-32
A párharcot 3-0-s összesítéssel a Debrecen nyerte.

A 7. helyért, 3. mérkőzés:
SEAT ETO – Tatabánya-Carbonex 32-33
A párharc állása: 2-1 a Tatabánya javára.

A 9. helyért, 3. mérkőzés:
Gyöngyösi Főiskola-Százhalombatta 23-24
A párharc állása: 2-1 a Százhalombatta javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik