Élet-Stílus

Szabálytalan Red Bull-szárnyak?

A flexibilis alkatrészek körüli botránykrónikában új fejezet nyílhat: most a Red Bullok hátsó szárnya keveredett gyanúba.

A Spanyol Nagydíj előtt a McLaren, a futam után pedig a Red Bull keveredett abba a gyanúba, hogy a Forma-1-ben szabálytalan, mozgó légterelő alkatrészt használ. Valószínűleg a csapat javuló formája is hozzájárult ahhoz, hogy a riválisok élesebb szemmel figyeljék a Red Bull alkatrészeit.

A megfigyelők szerint a Spanyol Nagydíj felvételein a 28., majd a 64. körben David Coulthard belső kamerás képein az látszott, hogy a hátsó szárny nagy sebességnél alakot változtatott. Bár a mozgó alkatrész használata a szabályok szerint tilos, a

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által alkalmazott tesztek csak nyugalmi állapotban vizsgálják az autókat, mozgás közben nem, ezért gyakran felmerülhet a szabályosság kérdése, amit igen nehéz eldönteni.


Szabálytalan Red Bull-szárnyak? 1

Most a Red Bull hátsó szárnya keveredett gyanúba (vezess.hu)


Amit a bírálók szabálytalannak látnak, arról az épp gyanúba keveredett csapat szakemberei természetesen mindig az ellenkezőjét gondolják. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint minden rendben van náluk: “Én nem láttam a felvételt, de tudomásunk szerint az autó mindenben megfelel a szabályoknak. Sem egy másik csapat, sem pedig a FIA nem keresett meg minket az ügyben, márpedig ha a FIA szerint gond lenne, akkor biztosan léptek volna az ügyben. Az autónk gond nélkül átment a teszteken Spanyolországban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik