Élet-Stílus

Schumacher: jövőre is a Forma-1-ben

A Toyota német pilótájának az idei szezonban nem sok sikerélményben volt része, eddig egyetlen vb-pontot gyűjtött Ralf Schumacher, aki a rengeteg kritika ellenére nem akarja befejezni testvéréhez hasonlóan az aktív versenyzést.

Kapcsolódó linkek

ralfschumacher.lap.hu
sport.lap.hu

A hétvégi monacói utcaversenyre is komoly reményekkel érkezik „kis Schumi”, oda ahol az elmúlt években mindig sikerült pontszerző helyen végeznie. Ha vasárnap ismét “nullázik”, akkor sem változtat az elhatározásán: “Eszem ágában nincsen visszavonulni, jövőre is a Forma-1-ben fogok versenyezni.” – nyilatkozta a dpa-nak a 31 éves pilóta, aki a legutóbbi spanyolországi futamon egy technikai defekt miatt kénytelen volt feladni a versenyt.

Ralfnak, aki a szezon előtt a három legjobb F1-pilóta közé sorolta magát rengeteg kritikát kellett eltűrnie az idei teljesítménye miatt. A toyotás szerződése 2007 végéig érvényes, és sokan úgy gondolják, hogy ez lesz az utolsó szezonja a Forma-1-ben. Egyelőre az istálló illetékese kitartanak a pilóta mellett, aki évente 15 millió keres, ezzel megelőzve olyan kollegáit, mint Felipe Massa vagy éppen Kimi Räikkönen. “Segítenünk kell Ralfnak, hogy vezethetőbb legyen az autó számára.” – mondta a csapat elnöke, John Howett.

Ralf optimista

“Biztos vagyok abban, hogy Monte Carlóban előrelépünk. A múlt heti tesztek során rengeteget dolgoztunk, próbáltuk a monacói versenyt szimulálni.” – mondta Schumacher. A német pilóta rendre jól teljesített a szűk, városi pályán, 2002-ben a pódiumra autózott, akkor még a Williams-BMW alkalmazásában, és az elmúlt években is mindig pontot szerzett a hercegségben.

A Toyota-istálló nagy reményekkel kezdte az idei szezont, de a kitűzött cél, az első futamgyőzelem egyelőre elérhetetlennek tűnik. “Ez egyelőre csak egy álom. Másrészt az idei 17 futamból még 12 hátra van, sok minden történhet még…” – tette hozzá Ralf.

Michael egy csapatban Alonsóval

Ott lesz a pálya mellett testvére is, hogy drukkoljon neki. A hétszeres világbajnok, Michael egy jótékonysági mérkőzésen lép pályára jó pár, ma is aktív pilótával egyetemben. A hírek szerint Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Mark Webber és Felipe Massa is a csapatában szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik