Élet-Stílus

Angyal maradt a kapitány, ultimátum Janicsnak

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége keddi ülésén nem fogadta el Angyal Zoltán szövetségi kapitány lemondását, Janics Natasa pedig ultimátumot kapott Fábiánné Rozsnyói Katalintól.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

Kezdjük azzal, hogy a keddi elnökségin Fábiánné Rozsnyói Katalin kijelentette: amennyiben Janics Natasa szerdán 15 órakor megjelenik csapata edzésén, úgy folytathatja velük a munkát.

Ami a szövetségi kapitányt illeti: a válogatottat több mint tíz éve irányító Angyal Zoltán múlt szerdán jelentette be, hogy felajánlja lemondását. A sikeres szakember azért szánta el magát erre a lépésre, mert nem sikerült megvalósítania azt a tervét, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Katalin, Janics duó elinduljon 200 méteren a péntektől vasárnapig rendezett szegedi Világkupán.

A testület egyébként elhatározta, hogy az augusztusi, duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokság után pontosan kidolgozza azt a szabályrendszert, amely mindenkor érvényes lesz a versenyzőkre, edzőkre és a kapitányra.


Angyal maradt a kapitány, ultimátum Janicsnak 1

Angyal Zoltán és Janics Natasa (MTI)



Konfliktusok nélkül nincs siker

„A válogatási elvek jól működnek és nincs értelme változtatni a szövetségi kapitány személyén” – mondta Baráth Etele, az MKKSZ elnöke. „Konfliktusok nélkül nincs siker, és tény, hogy mi az elmúlt évek sikerei között elfeledkeztünk arról, hogy pontos szabályok rögzítsék a feladatokat és felelősségeket. Kielemezzük a mostani helyzetet és szeptemberre elkészül ez a rendszer.”

Az elnök elárulta: a keddi elnökségire Angyalt és Fábiánnét is megkérték, írják le elképzeléseiket, hiszen – mint mondta – mindkettőjükre szüksége van a sportágnak. „A kapitány elfogadta, hogy most, a szezon közben nem lenne szerencsés a távozása és az, hogy módosuljanak a válogatási elvek. Fábiánné meghívásunkra szintén személyesen megjelent és azt mondta: amennyiben Janics szerdán megjelenik csapata következő edzésén, úgy folytathatja velük a munkát, ha viszont nem, ő nem kívánja a felkészülését irányítani.


Csonka Gábor, a versenyző menedzsere, aki egyben az elnökség tagja is, megígérte, hogy mindent elkövet Janics visszatérése érdekében. Abban az esetben, ha ez mégsem valósul meg, a sportoló klubja, a Démász-Szeged biztosítja a felkészülése körülményeit” – folytatta Baráth Etele.

Angyal: nem lenne szerencsés a távozásom

Az elnökségi döntés értelmében a kétszeres ötkarikás bajnok Janics azokban a számokban indulhat az idei világversenyeken, amelyekben kivívja a részvétel jogát, azaz – úgymond kívülről – nem teszik be más egységekbe. „Sokat gondolkodtam a kialakult helyzeten. Bár a hétvégén még úgy láttam, reménytelen a szituáció, mostanra beláttam, hogy nem lenne szerencsés a távozásom” – fogalmazott Angyal, aki szerint nagyon fontos eseménye a keddi napnak Fábiánné bejelentése, nevezetesen, hogy kész visszafogadni Janicsot.

„Most az a legfontosabb, hogy mindenki készüljön a válogatóversenyre, majd az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, aztán majd szeptemberben visszatérünk a mostani helyzetre” – tette hozzá a szövetségi kapitány. A június végi, spanyolországi Eb előtti utolsó válogató a június 8-10-én sorra kerülő országos bajnokság lesz, az eddig csak 200 m egyesben csapattag Janics elvileg 500 méter egyesben és párosban is megpróbálhatja kivívni az indulás jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik