Élet-Stílus

Hazai pályán szépített a Veszprém

A címvédő MKB Veszprém legyőzte a vendég Pick Szegedet a Budapest Bank férfi kézilabda liga döntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-re szépített az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban.

Kapcsolódó linkek

kezilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A találkozó elején emberelőnyben a sérüléséből felépülő Lazarovot ismét soraiban tudó címvédő gyorsan lépéselőnybe került, amit taktikus játékkal meg is őrzött. Amíg az előző találkozón a Veszprém egy félidő alatt jutott el kilenc gólig, ezúttal erre 14 perc is elegendő volt. Nagy volt az iram, ám ezúttal a védőfalak nem zártak hatékonyan. A Szeged erejéből csak arra futotta, hogy a hazaiak ne lépjenek meg négy gólnál többel. A szünet előtt emberelőnyben felzárkózott a Tisza-parti alakulat, így izgalmasnak ígérkezett a folytatatás.

A második félidő elején is megmaradt a különbség, majd ahogy telt az idő, úgy hagyott egyre inkább alább a Pick lendülete. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a mostani csata, és a végjáték már nem hozott látványos játékot. Ráadásul a különbség kétszámjegyűre hízott (35-25).

A Szegedet változatlanul egyetlen győzelem választja el attól, hogy 1996 után ismét bajnok legyen. A tizenegy évvel ezelőtti volt a klub történetének eddigi egyetlen bajnoki címe.

A negyedik mérkőzést szerdán, 18 órakor rendezik Szegeden.

Döntő, 3. mérkőzés:
MKB Veszprém – Pick Szeged 39-26
A párharc állása: 2-1, a Szeged javára.

A 7. helyért, 2. mérkőzés:
Tatabánya-Carbonex – SEAT ETO 24-24 – büntetőkkel: 0-3
A párharc állása: 1-1
A harmadik mérkőzést szerdán rendezik Győrben.

A 9-12. helyért:
CityLine-Békéscsaba – Németh Toll-Makó 28-27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik