Élet-Stílus

Esélye nem volt dobogós helyre Talmának

Talmácsi Gábor a negyedik lett a 125 kcm-es kategóriában a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíján, a futamot a spanyol Sergio Gadea nyerte. Összetettben nőtt Pesek előnye Talmával szemben.

Kapcsolódó linkek

talmacsigabor.lap.hu
sport.lap.hu

A Bancaja Aspar csapat Apriliával szereplő magyar motorosa a második sorból, egészen pontosan a nyolcadik helyről rajtolhatott, és a startja az elmúlt futamokhoz képest nem sikerült: tizedik pozícióba csúszott vissza, míg az olasz Mattia Pasini tartotta vezető helyét.

A negyedik körben a japán Kojama Tomojosi bukott és ezzel számára befejeződött a francia GP, míg Talmácsi gyorsított és a nyolcadik helyen robogott, majd három körrel később már a hatodik volt. Az élen továbbra is Pasini száguldott, akire kezdett felzárkózni Talma csapattársa, az eddigi futamokon elég gyengén muzsikáló Sergio Gadea. A magyar motoros eközben egy másik csapattárssal, az összetettben harmadik Hector Faubellel csatázott, és tizenöt körrel a zárás előtt a magyar versenyzőnek egy remek manőverrel sikerült is megelőznie.


Esélye nem volt dobogós helyre Talmának 1

Talmácsi csapattársa, Gadea volt a leggyorsabb (motogp.com)


Féltávnál a spanyol Sergio Gadea került az élre, mögötte Pasini, Talmácsi pedig továbbra is az ötödik volt. Hat körrel a leintés előtt még nem változott a helyzet az élen, hol Gadea, hol Pasini vezetett. Egy körrel később azonban a rendkívülien balszerencsés olasz versenyző motorja meghibásodott és feladta a viadalt.

A hajrában a cseh Lukas Pesek nagy csatát vívott Gadeával, de nem tudta megelőzni a spanyolt, míg Talmácsi a negyedik pozícióban robogott át a célvonalon. A dobogó harmadik fokára a fiatal brit Bradley Smith állhatott.

“Örülök a negyedik helynek, minden tőlem telhetőt megtettem. Sok gondunk volt a hétvégén. A bemelegítés után majdnem elsírtam magam annyira rossz volt a gép. Nem volt más választásunk, rizikóznunk kellett, ami szerencsére bejött. A rajtnál a kuplung miatt visszacsúsztam a 12. hely környékére. Nem volt egyszerű előre jönni, de mindent megtettem, hogy minél előrébb végezzek. A negyedik hellyel megőriztem a második helyet a tabellán, és növeltem is az előnyömet Faubelhez képest” – mondta Talmácsi.

Francia Nagydíj
125 kcm
1. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 41:50.112 p
2. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 41:50.590
3. Bradley Smith (brit, Honda) 41:53.075
4. Talmácsi Gábor (Aprilia) 42:03.628

A vb-pontverseny élcsoportja az 5. futam után: 1. Pesek 91 pont, 2. Talmácsi 82, 3. Hector Faubel (spanyol, Aprilia) 76

250 kcm
1. Jorge Lorenzo (spanyol, Aprilia) 43:12.237 p
2. Andrea Dovizioso (olasz, Honda) 43:12.393
3. Alex De Angelis (San Marinó-i, Aprilia) 43:14.970

A vb-pontverseny élcsoportja az 5. futam után: 1 Lorenzo 120 pont, 2. Dovizioso 88, 3. De Angelis 75

MotoGP
1. Chris Vermeulen (ausztrál, Suzuki) 50:58.713 p
2. Marco Melandri (olasz, Honda) 51:11.312
3. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 51:26.060

A vb-pontverseny élcsoportja az 5. futam után: 1. Stoner 102 p, 2. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 81, 3. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 62

Ajánlott videó

Olvasói sztorik