Élet-Stílus

NHL: fej-fej mellet haladnak nyugaton (videó)

Négy mérkőzés után döntetlenre, 2-2-re áll az Detroit-Anaheim párharc az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-döntőjében, miután a Ducks hazai jégen 5-3-ra verte riválisát.

Kapcsolódó linkek


nhl.lap.hu
sport.lap.hu

Az Anaheim öt góllal válaszolt az előző mérkőzésen elszenvedett 5-0-s vereségére; 5-3-as győzelmével 2-2-re módosította a párharc állását a Nyugati főcsoport döntőjében. Az eltiltott Chris Prongert nélkülöző „kacsák” a gyors gólváltást követően az első playoff-meccsén első lövéséből eredményes (!) Ric Jackman, valamint Teemu Selanne révén kétfás előnnyel zárták az első felvonást, ám a vendég Detroit innen még felállt, és a második harmadban egyenlített, de ezzel az összes puskaporát ellőtte.

A záró játékrészben már csak a Ducks talált a kapuba: Ryan Getzlaf emberelőnyös helyzetben a kék vonal közeléből bombázott a hálóba, a végeredményt pedig az FTC-ben is megfordult Rob Niedermayer állította be, miután az üres kapuba jutatta a pakkot.

Az Anaheim a hatékony támadójátékának, jobb helyzetkihasználásnak, illetve főleg az egy góllal és egy assziszttal záró Getzlafnak, a gólja mellett két asszisztot is kiosztó Teemu Selanne-nak, és persze a 36 védést bemutató Jean-Sebastien Giguere-nak köszönheti a sikerét. A csata az ötödik találkozóval Detroitban folytatódik majd. Idevág, hogy a Detroit-Anaheim párharcok történetében még nem került sor ötödik meccsre, hiszen kétszer a Red Wings, egyszer

Kapcsolódó videó


A mérkőzés összefolalója

pedig a Ducks jutott tovább söpréssel, azaz 4-0-val.

NHL, rájátszás
Nyugati főcsoport, döntő:

Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 5-3
A párharc állása: 2-2.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik