Élet-Stílus

NBA: újra főcsoport-döntős a Detroit (videó)

A Detroit sorozatban ötödször jutott be a tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) főcsoport-döntőjébe keleten, miután 4-2-vel búcsúztatta a Chicagót. Az utolsó meccsen tíz ponttal nyert idegenben.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

A Chicago Bulls – amely 3-0-s hátrányból 3-2-re kapaszkodott fel – csak az első félidőben tartotta a lépést a vendégként fellépő Detroit Pistons. A nagyszünetben a Bulls vezetett öt ponttal, a harmadik játékrész elején azonban egy 12-1-es rohammal fordított a Pistons, és innen már nem is engedte ki a kezéből az irányítást, és végül tíz pontos győzelmet aratott. Az összesítésben pedig ezzel 4-2-re nyerte a párharcot. A Detroit a lepattanózásban (48/35), illetve a dobóhatékonyságban is lepipálta a „bikákat”.

Távolról ugyan egyformán tüzeltek az együttesek (27.8/27.8%), a mezőnyből (42.1/37.3%), valamint a büntetővonalról (83.9/68.3%) viszont egyértelműen a vendégjátékosok voltak a jobbak. Közülük is Richard Hamilton (23 pont) és Chauncey Billups (21) villogott a leginkább, míg átellenben P.J. Brown dobált a legeredményesebben, 20 pontig jutott, ami az esetében playoff-rekord. „Lehet, hogy furcsán hangzik, de idegenben jobb lezárni egy sorozatot. Olyan csönd volt, akár a templomban” – így Billups.

A liga történetében egyébként még egyetlen csapat sem jutott tovább 0-3-ról, és a többi észak-amerikai profi sportágat tekintve is csak három együttesnek sikerült ez a bravúr, a Toronto Maple Leafsnek (1942,

Kapcsolódó videó


A mérkőzés összefoglalója

NHL), a New York Islandersnek (1975, NHL) , illetve a Boston Red Sox együttesének (2004, MLB).

NBA, rájátszás
Keleti főcsoport, elődöntő:

Chicago Bulls-Detroit Pistons 85-95
A párharc végeredménye: 4-2, a Detroit javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik