Élet-Stílus

NHL: az első meccslabdát elhibázta az Ottawa

A Buffalo Sabres idegenben nyert az Ottawa Senators ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti-főcsoportjának döntőjében, de összesítésben még így is komoly a hátránya.

A harmadik összecsapással ellentétben az alapszakasz-győztes Buffalo akkor gólképtelen játékosai ezúttal nem hagyták cserben az újra parádézó Ryan Miller kapust, és 28 perc után már 3-0-ra vezettek. A meccs alaphangulatát már kilenc másodperccel a kezdés után megadta Derek Roy, aki Chris Drury passzát közelről beütötte az Ottawa kapujába.

Ray Emery-nek a mérkőzés első felében nem ment a védés, a Buffalo első tíz kísérletéből háromszor is kapitulálni kényszerült. A vendégek góljairól Roy mellett a már említett Drury és Maxim Afinogenov gondoskodott. Az Ottawa háromgólos hátrányban sem állt le, és még a középső harmadban sikerült egy gólra felzárkózniuk.


NHL: az első meccslabdát elhibázta az Ottawa 1

Miller szenzációsan védett a negyedik meccsen (Getty)


A záró játékrészben lett volna bőven alkalma az egyenlítésre a hazaiaknak, de Miller elképesztő formában védett, és így jó pár emberelőnyös helyzet ellenére maradt a 3-2-es végeredmény. Miller a meccsnek ebben a szakaszában a történetük első nagydöntőjébe igyekvő hazaiak 15 lövését hatástalanította.

Az ottawaiak csapatkapitánya, Jason Spezza az ellenfél kapusát dicsérte, de elsősorban a saját védelmükkel volt elégedetlen. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a kapura érkező első 10 lövésből három gólt kapjunk. A vereség ellenére bizakodóak vagyunk, továbbra is mi vezettük a párharcban, és már a következő mérkőzésen bejuthatunk a döntőbe.” A statisztika is Spezzát igazolja: a Senators az idei rájátszásban a Pittsburgh és a New Jersey ellen is elveszített egy-egy mérkőzést, de összesítésben magabiztosan, 4-1-el lépett tovább.

A párharc ötödik mérkőzését magyar idő szerint szombaton éjszaka játsszák Buffalóban.

NHL, rájátszás
Keleti-főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 2-3
A párharc állása: 3-1 az Ottawa javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik