Élet-Stílus

Massa felgyorsult, de nem eléggé

A franciaországi Paul Ricard pályán szerdán is folytatódott a tesztelés. A csapatok az előző naphoz hasonlóan, a monte-carlói versenyhez végeztek szimulációt. Lewis Hamilton a második napon is a legjobb időt autózta a McLarennel.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A pilóták a Monacói Nagydíjon először bevetésre kerülő szuperlágy keverékű gumikat is kipróbálták, és bár a tesztpályára túl lágynak bizonyult, a futamra jónak érezték a csapatok. A legjobb időt ismét Lewis Hamilton érte el, őt a ferraris Felipe Massa követte.

A BMW hozta a szokásos formáját, a két élversenyző mögött Robert Kubica a harmadik helyre hozta be az autót. David Coulthard, a Monaco-specialista még a szimuláción is jó eredményt hoz, a javuló Red Bull-lal negyedik lett, őt pedig Takuma Sato követte a Super Agurival.

A renault-s Heikki Kovalainen futotta tegnap a legtöbb kört, 151 köréből két teljes verseny kijött volna. A francia csapatnál is a Monacói Nagydíjra készültek, és új légtertelő elemeket próbáltak ki.


Massa felgyorsult, de nem eléggé 1

A brit újonc szerdán is verhetetlen volt (vezess.hu)


Rubens Barrichello a Hondával egy teljesen új aerodinamikai csomaggal kísérletezett, amit ugyan jónak érzett, de az ideje fél másodperccel maradt el a korábbi fejlesztéssel elérttől. A brazil pilóta számára különleges volt a mostani teszt, ugyanis újra kellett tanulnia a pályát, mert a Ferrari sosem tesztelt itt. Barrichello utoljára 1992-ben járt a Paul Ricard-on, még a Jordannel!

A Toro Rossónál a tesztelési feladatokat tegnap a háromszoros ChampCar-bajnok, Sebastien Bourdais vette át: a williamses Alexander Wurz és Ralf Schumacher Toyotája mögött a tizedik időt futotta.

Csütörtökön és pénteken is folytatódik a tesztelés, de már egy másik nyomvonalon, a Monaco-szimuláció után a Kanadai Nagydíjra készülnek a csapatok.

Nem hivatalos eredmények:
1. L. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:05.614
2. F. Massa (Ferrari) 1:05.755
3. R. Kubica (BMW-Sauber) 1:06.185
4. D. Coulthard (Red Bull-Renault) 1:06.201
5. T. Sato (Super Aguri-Honda) 1:06.281
6. H. Kovalainen (Renault) 1:06.302
7. R. Barrichello (Honda) 1:06.516
8. A. Wurz (Williams-Toyota) 1:06.576
9. R. Schumacher (Toyota) 1:06.598

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik