Élet-Stílus

NBA: feltámadt a Chicago (videó)

A Utah bejutott a nyugati döntőbe, míg keleten a Chicago feltámadt és már csak egymérkőzéses hátrányban van a Detroittal szemben az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu


A Chicago 0-3-ról kapaszkodott fel, és már csak egymeccses hátrányban van a Detrottal szemben, miután keddre virradóra, idegenben 108-92-re verte riválisát a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A Bulls három negyedet megnyert, csak a negyedik játékrészt veszítette el, igaz, az utolsó 12 perc előtt már több mint megnyugtató különbséggel, 21 ponttal vezetett. A „bikák” az első félidőben 72.2 százalékos hatékonysággal dobtak (a vonatkozó rekordot az 1998-as Lakers tatja 74.2-vel), így a nagyszünetben már nyolc pont volt az előnyük, majd a harmadik negyedben egy 22-5-ös rohammal tulajdonképpen el is döntötték a meccset. Az újabb győzelmükkel 3-2-re szépítettek a párharcban, és ezzel közel kerültek a bravúrhoz, ugyanis a liga történetében még egyetlen csapat sem tudott 3-0-ás hátrányból fordítani.

Ben Gordon 28, Luol Deng 20 ponttal, Kirk Hinrich pedig dupla-duplával (17 ponttal és 13 assziszttal) segítette a „bikákat”, míg a hazai csapat legjobbja Chauncey Billups volt a maga 17 egységével.

Nyugaton a Utah hazai pályán 100-87-re legyőzte a Golden State Warriors együttesét, így 4-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot. A Utah játékosai közül hárman is dupla-duplával zártak: Andrei Kirilenko 21 pontot és 15 lepattanót, Carlos Boozer 21 pontot és 14 lepattanót, míg Mehmet Okur 14 pontot, valamint 10 lepattanót tett a közösbe, de a felsorolásból nem hagyhatjuk ki Derek Fishert sem

, aki 20 egységgel járult hozzá a sikerhez. Átellenben – az oaklandiek legjobbjaként – Baron Davis 21 pontot szerzett. A Utah csapata ezt megelőzően 1998-ban játszott főcsoport-döntőt, akkor azt meg is nyerte…

NBA, rájátszás
Keleti főcsoport, elődöntő:

Detroit Pistons-Chicago Bulls 92-108
A párharc állása: 3-2, a Detroit javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Utah Jazz-Golden State Warriors 100-87
A párharc végeredménye: 4-1, a Utah javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik