Élet-Stílus

Összebútorozott a Google és a T-csoport

A Google biztosítja a mai naptól a T-Online és a T-Mobil keresőinek hátterét. Az origo keresője mostantól a Google technológiájával felvértezve igyekszik az eddigieknél is jobban kiszolgálni a felhasználókat.

A hír lecsupaszítva a rengeteg felsőfokú jelzőtől tulajdonképpen annyi, hogy a T-Online, mint az [origo] tulajdonosa megállapodott a Google képviselőivel abban, hogy az [origo] keresője, az OK.hu 2007. május 10-től a Google technológiáját alkalmazza.

A Google-motor a szabadszavas keresésben és a képek keresésében segíti a portál látogatóit, ezzel a legjobb találatokat kapják a magyar és a teljes nemzetközi webről. A magyar webre szűkített keresés esetében nemcsak a .hu domainek alatti, hanem a világ összes magyar nyelvű oldala között keresgélhet a felhasználó, legyen az a .com, .ro .sk vagy bármely más cím alatt.

A kereső technológiai előnyeinek implementálása még nem fejeződött be, a magyar nyelvre optimalizált sokkoló tartalomszűrés például még nem működik, annak ellenére, hogy a Google rendelkezik már ezzel a szolgáltatással.

Az OK.hu továbbfejlesztésével egyidejűleg a T-Mobile is lecseréli web’n’walk szolgáltatásának keresőmotorját a Google technológiájára – amelynek segítségével a mobiltelefonon is elérhetővé vált a teljes világháló.

A hivatalos bejelentésen elhangzott, hogy mindkét fél nagy lépésnek tartja az együttműködés ilyen gyors létrejöttét. Kérdésre adott válaszként Simó György, a T-Online vezérigazgatója elmondta, hogy a későbbiekben akár további szolgáltatásokban való együttműködést is el tud képzelni a nemzetközi keresőcéggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik