Élet-Stílus

Női kosárdöntő: negyedszer bajnok a Sopron

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán legyőzte a címvédő MiZo Pécs 2010 együttesét, ezzel összesítésben 0-2-ről fordítva, 3-2-re nyert a női kosárlabda NB I döntőjében. A zöld-sárga együttes fennállásának negyedik bajnoki címét ünnepelhette.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az MKB-Arénát megtöltő – nagyrészt hazai – közönség ordításától-dudaszójától hajtott soproniak kezdték jobban a mindent eldöntő utolsó csatát, méghozzá a finálé eddigi négy felvonásában elképesztő formát mutató Cserny vezetésével. A válogatott bedobó csapata első 15 pontjából 10-et vállalt magára, a címvédő Pécs részéről eleinte nem akadt “húzóember”. Iványi és Béres azért nemsokára magára talált, így a sportszerű küzdelmet hozó nyitónegyed csak hárompontos hazai előnnyel zárult.

A folytatásban másfél perces meddő küzdelem után kiegyenlítettek a baranyaiak, majd lejárt támadóidők, rontott dobások és szabálytalanságok lohasztották a színvonalat. A fogcsikorgató küzdelem jeleként a félidőben csak 32-28 volt az állás.

Térfélcsere után az ellenállhatatlan Matovic és kisebb részt Cserny vitte tovább a házigazdákat, a többiek alig tettek hozzá valamit, míg a vendégeknél Fegyverneky is felnőtt Béres és Iványi mellé. Utóbbi, a MiZo kapitánya ugyanakkor 30 perc elteltével már 4 személyi hibánál járt.


Női kosárdöntő: negyedszer bajnok a Sopron 1

Rátgéber csapata nem bírt a túlerõvel (MTI)


Az utolsó játékrész 47-43-ról indult, ám a következő hat pécsi pontra 13 soproni érkezett, főként Gorbunova és Honti távoli találatai révén. Rátgéber László együttese sokat hibázott, kinti kísérleteit rendre elrontotta, így a fináléban 0-2-ről fordító zöld-sárga együttes fennállása során – 1993, 1999 és 2002 után – negyedszer szerezte meg a bajnoki serleget. A döntősorozat legjobbja a soproni Cserny Réka lett.

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője: “A kocka el van vetve. Amikor elkezdtem, erről álmodtam. 0-2-nél és akármilyen hátránynál tudtuk, hogy mit kell csinálni, megérdemeltük a sikert! Ma éjszaka nem lesz alvás.”

Rátgéber László, a Pécs vezetőedzője: “Ez egy hősi eposz volt, ahogy végigvittük. Kár, hogy nem három nap volt a meccsek között. Győzött a túlerő, Matovic ma nagyon jó volt, hiába voltunk többször is partiban. Sorozatban tizedik döntőnket játszottuk, most elégedett vagyok a lányokkal, és gratulálok a Sopronnak. Nincs hiányérzetem.”

Döntő, 5. mérkőzés:
MKB-Euroleasing Sopron – MiZo Pécs 2010 71-56
A finálé végeredménye: 3-2 a Sopron javára.
Pontszerzők: Matovic 23, Cserny 18/3, Gorbunova 17/3, Honti 7/3, Branzova 4, Horváth 2, illetve Béres 23, Iványi 14/3, Fegyverneky 9, Vajda 6, Bujdosó 2, Dapo 2

Az NB I végeredménye:
1. MKB-Euroleasing Sopron
2. MiZo Pécs 2010
3. Szeviép-Szeged
4. BSE-ESMA
5. DKSK-Miskolc
6. Zala Volán ZTE
7. Szolnoki NKK
8. Seat Foton Győr
9. Atomerőmű KSC-Szekszárd
10. Ceglédi EKK
11. Kecskeméti KC
12. Vasas-Csata
13. Kanizsai Vadmacskák
14. BEAC-Újbuda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik